Bærekraftkonferanse for næringslivet

8. mai arrangerer Tromsø kommune Bærekraftkonferansen sammen med Næringsforeningen i Tromsøregionen og Klimapartnerne Troms. Tema for konferansen er sirkularitet.

Tromsø havn i vinterdrakt

8. mai arrangerer Tromsø kommune Bærekraftkonferansen sammen med Næringsforeningen i Tromsøregionen og Klimapartnerne Troms. Tema for konferansen er sirkularitet.

Siste oppdatering 19. apr 2024, kl. 11:02

Publisert 18. apr 2024

Konferansen har som mål å gjøre virksomhetene i nord bedre på sirkularitet ved å koble arktisk spisskompetanse med noen av landets fremste spesialister på området. Her kan du lese mer om konferansen og melde deg på. 

Bærekraftskonferansen starter med diskusjon om hvordan ledere kan inkludere bærekraft i bedriftens strategier. Etter en kortreist lunsj med mat fra Tromsøregionen, fortsetter vi med konkrete eksempler på hvordan sirkulære forretningsmodeller kan gi konkurransefordeler. 

På konferansen presenteres bedrifter som har utviklet effektive løsninger for sin egen verdikjede. Selskaper som har vokst ut fra andres avfall og overskuddsmateriale, og virksomheter som søker etter bærekraftige svar på deres utfordringer. 

Her finner du hele programmet med foredragsholdere.

Hva er sirkularitet? 

Sirkularitet handler om å skape forretningsmodeller med bærekraftige kretsløp hvor produktene varer så lenge som mulig, repareres, oppgraderes og brukes om igjen. Målet er å utnytte alle ressurser best mulig og kan blant annet bety endringer i design, produksjon, valg av produksjonsmetoder eller logistikk. 

Her han du lese mer om bærekraft som konkurransefortrinn og hva sirkulær økonomi er. 

 Ledende innen bærekraft 

Kirsten Østby
Næringsrådgiver Kirsten Østby, seksjon for næring og bærekraft har ansvar for gjennomføring av Bærekraftskonferansen.

Næringsrådgiver Kirsten Østby jobber i seksjon for næring og bærekraft. Hun har ansvar for gjennomføring av konferansen. – Tromsø vil være ledende i arbeidet for et klima- og miljøvennlig samfunn og denne konferansen vil være et viktig bidrag. Tromsø er Nord-Norges største bykommune og mange ser til Tromsø og hva som blir gjort her. Vi ønsker å være en foregangskommune på det grønne skiftet i nord, og dette arbeidet må vi gjøre i lag, et offentlig – privat samarbeid. Vi har fylt konferansen med masse spennende innhold med foredragsholdere fra nord sør, fokus på lokal mat og masse annet, sier en engasjert Østby. 

Vi inviterer næringslivet 

Målgruppen for konferansen er næringslivet. Vi inviterer bedrifter til å delta på denne viktige dagen - enten man er leder, jobber med bærekraft eller bare bryr seg om Tromsø sin fremtid.  

Hvor og når 

På Bærekraftskonferansen skal vi bli bedre på sirkularitet. Vi skal forene landets beste og nyeste kunnskap med byens egen kompetanse. På scenen denne dagen møter vi foredragsholdere som strekker seg fra det nasjonale til det ultralokale. Påmeldingsfrist 2. mai. 

Meld deg på Bærekraftskonferansen her. 

Bærekraftskonferansen er en konferanse i regi av Tromsø kommune arrangert i samarbeid med Næringsforeningen i Tromsøregionen og Klimapartnere Troms med økonomisk støtte fra Miljødirektoratet.