Den kulturelle skolesekken (DKS)

Tromsø bibliotek er fagsenter for den litterære delen av DKS i Tromsø kommune. Litteratur har et programtilbud for alle elever på 2. og 8. trinn hvert skoleår. Fagsenter for litteratur samarbeider med DKS om BANG! som er navn på programmet for barn og unge under Ordkalotten Tromsø interenasjonale litteraturfestival. Skoler og barnehager inviteres til forskjellige arrangement i festivaluka. Raseri er tema for årets Ordkalotten som arrangeres i uke 46. Mer informasjon og programmet kommer etter sommeren.

Litteraturprogram for elever på 8. trinn, skoleår 2017/18
Norsklærere på 8. trinn inviteres til informasjonsmøte om litteraturprogrammet mandag 4. september 2017 fra kl. 13.00 til 15.00 (DOC) (PDF), på undervisningsrommet i biblioteket. Det blir informasjon om programmet og professor Henning H. Wærp fra UiT snakker om forfatteren Cora Sandel.

Litteraturprogrammet for elever på 8. trinn består i flere deler:

Informasjonsmøte for kontakt- og norsklærere
Mandag 4. september 2017 fra kl. 13.00-15.00. Påmelding innen 31. august 2017

Les ei bok - bokprat for elever  
Uke 37 til og med onsdag 4. oktober i uke 40
Elevene møter bibliotekarer som formidler ny ungdomslitteratur skrevet for ungdom fra ei litteraturliste. (DOC) (PDF) Disse litterære smakebitene håper vi kan friste leselysten.
Opplegget varer omtrent i to timer. Målet er også å gjøre elevene kjent med biblioteket, bevisstgjøre og vekke deres leselyst ved å vise at det finnes god litteratur skrevet for deres aldersgruppe.
Kreativ skriving
Halv- eller heldags skriveverksted som gjennomføres av en profesjonell forfatter. Verkstedene gjennomføres i november/desember 2017. Informasjon om forfatterne og fordeling gjøres på infomøte 4. september. I etterkant avtaler skolene  dag/tid direkte med kunstneren. Elisabeth Øvreberg, Jan Tore Noreng, Monika Steinholm, Sigbjørn Skåden og Rebekka Brox Liabø holder skriveverkstedene kommende skoleår.
I Cora Sandels fotspor
Gjennom fotografi, gjenstander, malerier og litterære tekster får elevene fordype seg i Sara Fabricius liv og virke sammen med formidlere fra Perspektivet Museum og Nordnorsk Kunstmuseum, med hovedvekt på årene i Tromsø og Paris. I dag lever vi i en annen tid. Likevel er utfordringene Sara stod overfor gjenkjennelige og gir godt grunnlag for refleksiv dialog med elevene. Oppmøte på Perspektivet Museum. Gjennomføres i ukene 7, 8 og 10 vinteren 2018.


Lek og lær med Ord og litteratur - litteraturprogram for elever på 2. trinn
Programmet har oppstart i januar 2018. Info kommer etter skolestart i løpet av høsten

 

Kontaktperson for DKS på biblioteket er Susanne Baumgärtel.                                                                                        
 

 

Les også:

Skriv ut Skriv ut |
Del denne side: