Mine lån


Glemt/ny PIN-kode?
Ny låner

Stengt for lån

 
!
I kveld (1. des) etter kl 1900 er bibliotek-systemet under teknisk service.

For en kortere periode vil våre inn- og utlåns-enheter og Mine lån på nettsidene ikke fungere.
 

Aktivitetskalender

iFokus - aktuelt fra biblioteket

  • Byhistorisk kart

    byhistorie1Lær mer om Tromsøs byhistorie ved å klikke på et bykart! På våre nettsider har vi interaktive kart med mulighet for å gå inn på en gateadresse / bygning.  Ved å klikke på denne adressen i kartet får du opp en lokalhistorisk wiki som forteller historien bak stedet, bygninger, om hvem som har bodd der, eierskap og sammenslåing helt fram til i dag. Det ligger mange små muntre historier også i denne wikien. Her er et lite utdrag av det som står skrevet om Roald Amundsens plass på Prostneset:   Eidis Hansen-steinen Dette må være et av de mest originale minnesmerkene i Tromsø. Eidis Hansen var født i Balsfjord i 1777 og skal angivelig ha vært meget syk og svak da han ble født. Det vokste han av seg, for han utviklet seg til å bli en kraftkar det gikk gjetord om. Det går mange historier om Eidis Hansens fantastiske krefter, men den mest kjente er knyttet til steinen som står på Roald Amundsens plass. Eidis Hansen skal ha kommet fra fiske i Finnmark og var på butikken på Prostneset for å handle mat og brennevin. Kjøpmannen mente imidlertid at Hansen hadde fått nok og nektet å selge brennevin til ham. Det likte Hansen dårlig. Han skal ha blitt så forbannet at han gikk ned i fjæra og hentet en stor stein som han fikk buksert opp på trappa til kjøpmannen, her skulle ingen komme inn eller ut! Og det virket. Steinen veide 371 kilo og ingen klarte å flytte på den, uansett hvor mange de var. Kjøpmannen måtte krype til korset og be Eidis Hansen om å flytte steinen, han skulle få brennevin, helt gratis. Og Hansen flyttet steinen unna trappa, og der ble den. Og der er den, et par hundre år senere, ingen har klart å løfte den siden. Og selv om han var drikkfeldig ble Eidis Hansen en gammel mann, han døde ikke før i 1870. Startsiden på nettet til Tromsøs byhistorie, inneholder et oversiktskart over byen som du kan klikke deg videre inn i. Plassert under Lokalhistorisk samling sine sider, under menyen «Byhistorie».
  • Pepperkakebyen 2015

    pepperkakebyen-2014Det nærmer seg adventstid, og med den følger lukta av nybakt julebakst! Biblioteket vil derfor minne om at det er like før Pepperkakebyen 2015 er et faktum. Vi håper at skoler og barnehager kan legge det inn i sine planer fremover og bidra med byggverk til byen. Litt info: Pepperkakehus kan leveres til hovedbiblioteket (i skranken) fra mandag 30.november. Husk å få huset registrert!! Premiering: Fire sentrumsgavekort à kroner 500.- til henholdsvis artigste pepperkakehus, beste kopi, årets hus og folkets favoritt. Det trekkes to tilfeldige vinnere av sentrumsgavekort à kr 500.- Egen bedriftsklasse der den utkårede vinner annonseplass i avisa iTromsø. Kåring av vinnere skjer tirsdag 22.desember. Det vil bli dekninger i avisa iTromsø. De ønsker å komme til familier, til skoleklasser/barnehager og til bedrifter for å lage reportasje. Derfor er det flott om de som kunne ønske seg besøk av avisa, ga et lite hint om når (dag/dato) dere planlegger baking. Send en mail til: hildegunn.lande@tromso.kommune.no som så hinter videre… Biblioteket håper at vi får inn mange flotte hus, bygninger og annet som hører hjemme i byen. Instagram Tar dere bilder til Instagram bruk gjerne #pepperkakebyentromsø som hashtag. Og husk å like Pepperkakebyen Tromsø på Facebook.
  • PressReader

    pressreaderPå biblioteket er det mulig å lese tusenvis av dagsferske aviser fra hele verden med tjenesten PressReader – som er det nye navnet på det som het Library Press Display. Antallet av publikasjoner – aviser og magasiner – er stadig stigende, og er for tiden oppe i over 4500 publikasjoner. Vi har egne terminaler med store skjermer som er dedikert til bruk av PressDisplay, som gir en god leseopplevelse. Tjenestene rundt bruk av PressReader er omfattende.  Det er mulig å lese eldre utgaver av de ulike publikasjonene, opptil 90 dager bakover i tid. En god søketjeneste gjør det også mulig å finne artikler om et spesielt emne eller en hendelse som har skjedd. Alle publikasjoner kan leses slik som de ser ut i papirutgaven, eller som digitale artikler. Mange nordnorske aviser  er tilgjengelig, alle i dagfersk utgave.

Kontakt

Besøksadresse:
Grønnegt. 94, 9008 Tromsø
Postadresse:
Postboks 6900, 9299 Tromsø
Tlf: 777 90 900
biblioteket@tromso.kommune.no
Kroken bibliotek, 776 30 515
Kroken Epost | Kroken
Tromsdalen bibliotek, 776 35 439
Tromsdalen Epost | Tromsdalen
Byarkivet, 777 90 919
Byarkivet Epost
Bokbussen, mob. 976 77 092
Bokbussen Epost | Bokbussen

Åpningstider

Selvbetjent åpningstid daglig på alle avdelinger: kl. 07:00-22:00

Betjent åpningstid

Hovedbiblioteket:

Man-tors: 9.00-19.00
Fredag: 9.00-16.00
Lørdag: 11.00-15.00
Søndag: 12.00-16.00
Tromsdalen:
Man og Tor: 13:00-19:00
Tirs-ons: 09:00-15:30
Lør 10:00-15:00 
Kroken:
Man og Tor: 13:00-19:00
Tirs-ons: 09:00-15:30
Lør 10:00-15:00