Mine lån


Glemt/ny PIN-kode?
Ny låner

Les all verdens aviser

PressReader.jpg
Les blant tusener av aviser og magasiner på nett mens du er på biblioteket. Last ned til din egen PC, nettbrett eller mobil og ta med hjem.
Mer om tjenesten
Slik bruker du PressReader
 

Aktivitetskalender

iFokus - aktuelt fra biblioteket

  • Hyllevandring på Kroken

    hyllevandring-illustrasjon-blogg-w Torsdag 27. oktober klokka 17:30 er det igjen hyllevandring på Kroken bibliotek. Denne gang er det med Sigrid Fossland som snakker om gode bøker. Hva er det med tallet 3? Hvorfor elsker mange av oss å lese trilogier? Velkommen til fordypning i noen kjente og ukjente verk! Hyllevandring er en liten times ‘kunnskapsunderholdning’, og ideen har vi utviklet spesielt for Tromsø bibliotek. Du får en runde på utvalgte steder i biblioteket og får høre litt om hva som gjemmer seg i hyllene der. Ta med deg lesesirkelen, jobbkameratene, bestevennen, svigermor, jubileumsgjestene, eller kom alene. Det koster ingenting, og du er hjertelig velkommen. Lagre
  • Cora Sandels brev

    30361199911_cefbbcd031_bDen 20. oktober kl 1300 ble de til nå hemmelige brevene som Sara Fabricius (Cora Sandel) skrev til sin venninne Elisabeth Sinding-Larsen mens hun bodde i Tromsø, offisielt åpnet på biblioteket. Brevene har vært i bibliotekets eie, oppbevart i en bankboks frem til i dag med en klausul om ikke å bli åpnet før om 50 år. Det er med andre ord nå. Biblioteket inviterte litteraturforskeren Henning Wærp til denne åpningen for å tyde brevene og fortelle litt om Sara Fabricius forfatterskap og om hennes tid i Tromsø. Konstituert byarkivar Johanne Lunga, Biblioteksjef Paul Henrik Kielland og Henning Wærp åpnet boksen med brevene. Det var flere brev i pakken, og et kort fra Sara Fabricius selv, som bekrefter at hun ga brevsamlingen til biblioteket med denne tidsklausulen. En rask titt viser at brevene inneholder Sara Fabricius hverdagslige betraktninger fra Tromsø. Hennes vanskelige forhold til husarbeide, og en tur til Tromsdalstind er blant annet noe av det som kan leses i brevene. Brevene vil senere bli sendt til Nasjonalbiblioteket.Kopier av brevene blir etterhvert gjort tilgjengelig for interesserte på byarkivets lesesal. Vi vil kunngjøre når materialet er klart for publikum. (Bilde: fv: Johanne Lunga, Paul Henrik Kielland, Henning  Wærp. Foto: Per Ivar Somby)
  • Vil du bli leseombud?

    leseombud-oystein-aarstad-2-1-blogg Liker du å lese høyt? Har du litt ledig tid? Da er kanskje du den rette personen til å være leseombud. I dag er det ca. 800 leseombud i Norge som leser for dem som ikke kan lese selv. De får ikke betalt for innsatsen sin, men de fleste sier: «Jeg gir mye av meg selv, og får veldig mye tilbake.» Kom på informasjonsmøtet på Kroken bibliotek så får du vite mer om hva det vil si å være leseombud. Tid: 20. oktober, kl. 17.30. Velkommen!

Kontakt

Besøksadresse:
Grønnegt. 94, 9008 Tromsø
Postadresse:
Postboks 6900, 9299 Tromsø
Tlf: 777 90 900
biblioteket@tromso.kommune.no
Kroken bibliotek, 776 30 515 / 482 95 779
Kroken Epost | Kroken
Tromsdalen bibliotek, 776 35 439
Tromsdalen Epost | Tromsdalen
Byarkivet, 777 90 919
Byarkivet Epost
Bokbussen, mob. 976 77 092
Bokbussen Epost | Bokbussen

 

Åpningstider


Hovedbiblioteket:
Man-tors: 9.00 - 19.00
Fredag: 9.00 - 16.00
Lørdag: 11.00 - 15.00
Søndag: 12.00 - 16.00