Utgangspunkt

Vikran skole - Alternativt; Bentsjord Kapell

Endepunkt

Vikran skole / Bentsjord Kapell

Varde

Bakarovntind og Kvitfjellet

Avstand fra veg, lengde på strekninga

Se vedlagte kart og beskrivelse

Turbok siden


Tidsforbruk

Fra Vikran til kun Kvitfjellet ca 4 timer
Fra Bentsjord kapell til Bakarovntinden ca 4 timer
Til begge toppene ca 6 timer

Terrengtype

Variert. Se vedlagte beskrivelse og kart

Beliggenhet turmål

To flotte topper med fantastisk utsikt

Severdigheter

Fantastisk utsikt. Her kan en også sitte og telle moskus på Ryøya

Trimposter

Post 10 "Kvitfjellet"
Post 13 "Bakarovntinden"
Post 4 "Guristeinen"
Post 12 "Langåsen"

Ansvarlig person

Vikran Idrettslag, Ulrik PettersenMange veier fører til Rom, men kartet viser de enkleste og mest vanlige turene til Kvitfjellet og Bakarovntinden. Vi har to hovedalternativer.

Alternativ 1

Bakaromntinden
Bakaromntinden sett fra Bentsjord kapell
Du starter fra skolen på Vikran og følger strake vegen oppover.

Du kan følge lysløypa til svingen før "Pensjonistbenken" ved Lilletverrelva. Langs Lilletverrelva går det en svak sti et stykke oppover, ellers blir det rett opp til "Jakob Fransa heia". Herfra sikksakker du litt opp bratta til Svartdalsaksla. Fra Svartdalsaksla er det bare å følge ryggen opp til varden på Kvitfjellet. Det er to varder der, fjelltrimpost nr. 9 er i den sørligste.

Nå kan du enten følge samme ruta ned igjen eller du kan gå til Bakerovn tinden med det samme. Velger du Bakarovntinden følger du bare rett opp fra Svartdalsaksla. Det er relativt lett stigning til du er oppe på ryggen. Etterpå følger du slette ryggen fram til Bakarovntind varden som er fjellpost nr. 13.

Fra Bakarovntinden kan du gå tilbake samme vegen, eller du kan gå ned mot Bentsjordskaret. Mot skaret er det lettest å følge Bakarovnryggen, men du kan også gå ned i Bakarovnen og følge sti langs Bakarovnelva fram mot skaret.

Fra toppen av Skarbakken følger du godt trakka sti ned til kapellet.

De som er litt sprekere kan bryte av under Skarbakken og følge stien mot Langåsen, som er post nr. 12 og Guristeinen som er post nr. 3, og videre rette vegen til skolen.

Alternativ 2

kartDu starter ved kapellet og går opp Bentsjordskaret, følger så ryggen opp til Bakerovntinden og videre til Kvitfjellet som alternativ 1. eller returnerer ned.

For de som ikke ønsker den siste klatringa, men ønsker å gå til Kvitfjellet fra Bentsjordskaret, finns en sti under Bakarovntinden, forbi Grindgangaren og opp til Svartdalsaksla. Videre kan du gå som i alternativ 1.

Du kan også gå opp fra Vågen og gjennom Svartdalen. Det er lettere, men mye lengre. Opp fra Reinheia er også fint.

Terrenget er åpent og ingen av rutene er merka. Du må bare følge der terrenget er lettest. I marka over Vikran er det som kjent mye våtmyr og støvelføre, men opp fra Kapellet kan du gå i joggesko.