Slektsgranskning

Ønsker du å begynne med slektsgransking, eller bare vil finne enkeltopplysninger om din slekt? Da bør du starte med folketellingene og kirkebøkene. Folketellingene for 1801, 1865, 1875 og 1900 er søkbare på nett i arkivverkets database digitalarkivet.

Det pågår også en digitalisering av kirkebøkene samt andre aktuelle kilder. Kirkebøkene fra Troms og Finnmark finnes på Statsarkivet i Tromsø. Folketellingene har 100-års sperrefrist. Kirkebøker av nyere dato finnes i det enkelte prestegjeld.
Det norske arkivverkets egne sider med henvisninger finner du på arkivverket.no. Denne siden inneholder god informasjon for deg som akkurat har begynt å søke opplysninger om dine aner. Her finner du også lenker til nettsider som DIS-Norge og sider for slektsgransking i Sverige og Danmark. DIS Troms har en nettside med lokal informasjon om slekt og slektsgransking. Troms fylkesbibliotek har laget en nettside med slektshistoriske kilder tilknyttet Troms. Siden inneholder lenker både til digitale baser og bøker/mikrofilm i bibliotekene.
Dersom du har finske aner, vil du ha nytte av finske lenker som: Arkivverket, Finlandfinske kirkebøker på nett, og finsk slektsgranskingsforenings nettside digiarkisto.org

Les også:

Skriv ut Skriv ut |
Del denne side: