- Vinteren på piggfrie dekk har vært veldig bra! Jeg fikk raskt bekreftet at dette er gode dekk som har gitt hele familien en god trygghetsfølelse. Vi har følt oss trygg i bilen hver dag gjennom vinteren 2017/2018, sier småbarnsfaren.
Paulsen har aldri kjørt piggfritt før, og var spent da han fikk satt på dekkene i fjor høst.

- Problemfritt
- Jeg har ikke hatt noen problemer som piggfrittsjåfør gjennom vinteren. Det var en del glatte dager i vinter, men både bakkestart og bremselengde fungerte godt, sier Paulsen, som kjører en Mazda 6 med forhjulstrekk.
Paulsen påpeker at glatte veier er glatte både for sjåfører som kjører med piggfrie dekk og piggdekk.
- Jeg tenker selvfølgelig på at det er glatt, og tilpasser kjørestilen min når det er speilblank is på veien, men det gjør jeg uansett hvilke dekk bilen er skodd med. Jeg føler at vi har fått testet ut dekkene på de fleste forhold, også de verste dagene, og det har vært problemfritt, sier han.

Les mer om piggfritt, piggpant og svevestøv her!

Vil fortsette å kjøre piggfritt
Paulsen kommer til å fortsette å kjøre på piggfrie dekk, og forteller at han vil velge piggfritt også neste gang han trenger nye vinterdekk.
- Det er veldig behagelig å kjøre på piggfrie dekk, og det er faktisk bar asfalt her i Tromsø store deler av året. Når både komforten og miljøgevinsten er så stor med piggfrie dekk, og jeg ikke har hatt noen dårlige opplevelser, kan jeg trygt si at jeg vil fortsette å kjøre piggfritt, sier Paulsen.

Anbefaler andre å prøve
30-åringen tror det finnes mange sjåfører i Tromsø som kunne gått over til piggfrie dekk uten problem.
- Jeg kan helt klart anbefale piggfritt til andre sjåfører i Tromsø. Man må selvfølgelig ta det med i vurderingen hvis man bor på toppen av en av de bratteste bakkene i Tromsø – men det er jo tross alt flere i byen som ikke bor på toppen av disse bakkene. De gangene vi har kjørt i bratte bakker har vi kommet oss fram uten vanskeligheter, sier han.

Fakta
  • I oktober 2017 fikk 10 tromsøværinger et sett piggfrie dekk hver. De har brukt dekkene gjennom vintersesongen, og rapportert på kjøreopplevelse hver uke.
  • Bård Henry Landsem Paulsen kjører en Mazda 6.
  • Piggfritt-testerne har kjørt på piggfrie Nokian Hakkapeliitta R2.
  • Ingen av testerne har fått betalt for å stille opp – og har gjennom hele prosjektet stått fritt til å uttale seg både positivt og negativt om dekkene.


piggpant STOR BOKS.jpg