Satser på å vinne: På bildet ser vi noen av de ansatte hos Tromsø kommunes flyktningtjeneste, som sammen med kollegene konkurrerer om den gjeve integreringsprisen. Fagleder Vanja Marita Jensen (ytterst til venstre) er én av de ansatte som reiser til prisutdelingen i mai i Oslo.

IMDI har nå åpnet stemmegivningen – besøk deres nettside for å stemme på Tromsø kommune
 
«Integrerings- og mangfoldsdirektoratet har gleden av å gratulere Tromsø kommune med nominering til IMDis Bosettings- og integreringspris 2020!

Tromsø kommune er én av totalt seks kommuner som er nominert til bosettings- og integreringsprisen 2020. De nominerte kommunene er: Asker, Gjøvik, Randaberg, Sunndal, Tromsø og Voss.

Kommunene som er nominert til prisen har jobbet godt med bosetting og integrering av flyktninger, og hensikten med nomineringen til prisen er å framheve kommuner som har utmerket seg i arbeidet og kåre en vinner.»

Dette skriver direktoratet til oss og det betyr at i år som i fjor er vi nominerte, men i fjor var det Bærum kommune som ble tildelt prisen.

Prisutdeling til våren
IMDis Integreringskonferanse arrangeres 4. mai 2020 på Clarion Hotel The Hub i Oslo. Bosettings- og integreringsprisen deles ut på konferansen.

Bosettings- og integreringsprisen ble opprettet og delt ut av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet for første gang under integreringskonferansen i Bergen i 2008. Prisen har siden den gangen blitt delt ut årlig.

Kommuner som legger ned en formidabel innsats og utmerker seg positivt i arbeidet med bosetting og integrering av flyktninger, blir nominert til prisen av IMDi. Hensikten med nomineringen er å framheve disse kommunene.

– Det er viktig å løfte fram kommuner som oppnår resultater og jobber helhetlig og systematisk med integrering av innvandrere. Jeg håper de nominerte kan være til inspirasjon for andre kommuner og lokalsamfunn, sier Libe Rieber-Mohn, direktør i IMDi, i en pressemelding.

Slik stemmer du
IMDi inviterer også publikum til å stemme på sin favoritt og åpner for stemmegivning på sine nettsider i mars.

Blant de tre finalistene med flest stemmer, kårer IMDi en vinner. Du finner lenke til stemmegivningen øverst i artikkelen.