Du har rett til å bytte fastlege inntil to ganger per kalenderår, men det krever at det er plass på listen til den legen du ønsker. Barn under 16 år har krav på samme fastlege som foreldre, selv om legens liste er stengt.

Fastlegeordningen er frivillig. Hvis du ikke ønsker å være med i den, må du selv finne en allmennlege å gå til. Vær også oppmerksom på at om du ikke er med i fastlegeordningen, må du betale en høyere egenandel når du oppsøker en fastlege.

Slik bytter du fastlege

  • Via nettsiden Helsenorge.no, og følg instruksjonene der
  • Via telefon: Ring fastlegetelefonen på telefon 33 51 22 80 (man-fre 08:00-15:30). Hvis du ringer fra et annet fylke enn der du er bostedsregistrert, må du oppgi postnummeret i den kommunen hvor du er registrert. Oppgi ønsket Tromsø-lege med ledig kapasitet, ditt navn og ditt personnummer. Ha ditt fødselsnummer (11 siffer) klart før du ringer.

Legebyttet gjelder fra den første dagen i måneden etter at det er registrert. Du vil få et brev som bekrefter at du har fått ny fastlege.

Oversikten over leger med ledig kapasitet oppdateres fortløpende, det er hyppige endringer. Legenes lister lukkes automatisk når de er fulltegnet og åpnes automatisk for tilmelding av nye pasienter når det blir 20 ledige plasser. Det er ikke mulig å stå på venteliste i påvente av at en lege skal få ledig kapasitet.