
En dør inn
Vi setter barnet i sentrum og skal gi en enklere vei inn til hjelp. Vi koordinerer vårt arbeid gjennom samarbeid med skole og barnevern, forebyggende helse og barnehager.
Vi skal være lett tilgjengelig for barn og unge og deres familier som har behov for hjelp. Hos oss kan du stille spørsmål om tilbud og tjenester for barn og unge og få råd og veiledning og annen nødvendig hjelp. Vi skal ivareta alle som tar kontakt og hjelpe de videre.
Kontakt oss
Seksjonsleder: Anne Lium Berger
Telefon: 977 39 729
Ressurssenteret
Telefon: 909 91 784
E-post
Koordinator: Heidi Matre
Telefon: 950 05 283
Tverrfaglig drøftingsteam
NB! Før en sak meldes til Tverrfaglig drøftingsteam skal den være drøftet i møte mellom de involverte instanser (i for eksempel ressursteam, ansvarsgruppemøte, samarbeidsmøte e.l.). Er man i tvil, skal man kontakte Ressurssenteret for å drøfte saken.
Vi har møte annenhver uke på torsdager fra kl. 12–14.
Medlemmer i drøftingsteamet
- Barneverntjenesten
- PPT
- Forebyggende helsetjenester
- Tverrfaglig ressurs
- Kultur og idrett/Fritid
- Representant for skole
- Representant for barnehage
Ungdom/foreldre deltar selv i møtet dersom de ønsker dette. Deltakere fra andre instanser etter behov.
Hvordan melde saker?
Skoler, barnehager og andre kommunale instanser tar kontakt med Ressurssenteret. Saken meldes i samarbeid med og etter samtykke fra barn/ungdom/foresatte. Disse kan også selv, på eget initiativ, ta kontakt.
Hva skjer fra saken er meldt til den tas opp i Tverrfaglig drøftingsteam?
Ressurssenteret gjennomfører et formøte med foresatte/ungdom, og den instans som har meldt saken. I formøtet gis informasjon om den praktiske gjennomføringen av Tverrfaglig drøftingsteam og hvilke deltakere som vil møte. En blir enig om hvilke(n) problemstillinger som skal legges fram og om flere enn de faste medlemmene i drøftingsteamet bør delta. Det avklares også hvor vidt ungdom/foresatte selv ønsker å delta på drøftingsmøtet, eller om det ønskes at et annen legger fram deres sak i møtet. Som hovedregel vil dette være Stafettholder. Dersom Stafettlogg ikke er opprettet fra før opprettes denne nå.
Tverrfaglig ressurs
Tilbudene våre gis av følgende tjenester:
- Miljøtjenesten for barn og unge 0–23 år
- Fysio- og ergoterapitjenesten for barn og unge 0–18 år
- Utekontakten (13-23 år)
- Lavterskelteamet
- Tildelingskontoret 0–23 år
Kontakt oss
Postadresse: Tverrfaglig ressurs, Tromsø kommune, Postboks 6900, Langnes, 9299 Tromsø
Enhetsleder Tone Elisabeth Isaksen
Telefon: 415 56 369
Ansatte Tverrfaglig ressurs
Koordinerende team
Barn som pårørende
Barn og unge (0-18 år) er pårørende når foreldre eller søsken opplever helseproblemer eller dør. Foreldre og søsken tolkes vidt og inkluderer for eksempel steforeldre, fosterforeldre, adoptivforeldre og tilsvarende søsken.
Helseproblemene kan være psykisk sykdom, avhengighet, eller alvorlig somatisk sykdom eller skade. Det kan også være funksjonsnedsettelser. Barn og unge er også pårørende når nære personer dør.
Kommunen er gjennom helsepersonelloven forpliktet til å ivareta mindreårige barn som er pårørende eller etterlatte til foreldre eller søsken. Er du pårørende eller ansatt i Tromsø kommune og lurer på hvordan kommunen jobber med dette – ta kontakt med Ressurssenteret.
Det er utarbeidet generelle rutiner for hvordan barn som pårørende til syke foreldre og søsken skal ivaretas i kommunen. I tillegg vil noen avdelinger utarbeide egne rutiner for å presisere ansvarsforhold i egen enhet/avdeling. For spørsmål rundt barn som pårørende – ta kontakt med Ressurssenteret.