Barnehage

Vannsekken

Vannsekken er en samling lærerike og artige aktiviteter laget spesielt for barnehagebarn. De ulike aktivietene er tydelig merket med anbefalt alder. Heftet er utviklet av Norsk Vann, en interesse- og kompetanseorganisasjon for vannbransjen i Norge. 
Last ned heftet her. 

På vannkunnskap.no finner du mer materiale for barnehage.

Barneskole

Vannsekken

Denne versjonen av vannsekken er laget spesielt for barneskolen. Heftet inneholder ulike aktiviterer og eksperimenter, og er tydelig merket med anbefalt klassetrinn. Heftet er utviklet av Norsk Vann, en interesse- og kompetanseorganisasjon for vannbransjen i Norge. 
Last ned heftet her
 

Fakta om vann

I dette heftet finner dere både fakta om vann, oppgaver og tema til samtale i klassen. Her kan elevene lære om vannets kretsløp, hva vi bruker vann til, vannsituasjonen i verden og litt om vann her i Tromsø kommune. 
​Last ned heftet her
 

Dovett og Verdens toalettdag

Hvor blir det av bæsjen? Har alle en do? Hva skjer dersom vi kaster søppel i do? I dette heftet finner dere svar på disse spørsmålene. 
​Last ned heftet her
 

Åtte kapitler om vann

Ungdomsskole

Åtte kapitler om vann

Jobb i vannbransjen

Vann er og vil alltid være vår viktigste ressurs. Vannbransjen er derfor en spennende bransje i stor utvikling. Er du nysgjerrig på hva som finnes av muligheter?
Denne brosjyren fra Norsk Vann gir et lite innblikk. 

På vannkunnskap.no finner dere mer informasjon og undervisningsopplegg for grunnskolen.

Videregående skole

På videregående skole begynner man gjerne å tenke på jobb og karriere. Vannbransjen er en spennende bransje i stor utvikling. Mulighetene er mange. 

På vannkunnskap.no finner dere mye informasjonen om bransjen og jobbmulighetene. Her finner dere også undervisningsopplegg beregnet på videregående skole. 
Besøk vannkunnskap.no

På Seksjon for vann og avløp i Tromsø kommune jobber mange mennesker med ulik fagkompetanse og bakgrunn. Vi kommer gjerne på besøk for å fortelle dere mer om for eksempel:

vann i verden - kritisk infrastruktur - globale utfordringer - vann og avløp i Tromsø kommune - jobb i vannbransjen

Vi tilbyr også omvisning på våre anlegg. 

Kontaktopplysninger finner du på seksjon for vann og avløps sider.