Ordkalotten: Ferske bøker #lørdag

Festivalens forfattere kommer og leser fra sine ferske bøker under Ordkalotten!


Mari Andreassen har gått på Forfatterstudiet ved Universitetet i Tromsø. "Hvor lenge varer vi" handler om mennesker som har trukket seg tilbake, men som på samme tid forsøker å nå frem til en annen. Alle ønsker å gjøre godt – og rett, uten at de helt vet hvordan de skal få det til. Samlingen er Andreassens skjønnlitterære debut.

Per Kristian Olsen er forfatter og NRK-journalist. Han har flere sakprosautgivelser bak seg, blant annet om Knut Hamsun og norsk rock. Årets bok – "Jevnet med jorden" – er en revidering av fortellingen om brenningen av Finnmark og Nord-Troms under 2. verdenskrig. Hvorfor ble ingen tiltalt og straffet etter krigen for lidelsene som ble påført sivilbefolkningen i Nord-Norge?

Marit Eikemo har helt siden debuten med romanen "Mellom oss sagt" i 2006 fremstått som en forfatter med et særegent skråblikk på samtiden og moderne norsk hverdagsliv. Hun er kjent for sine smarte og underholdende bøker, for språklig driv og overskudd, for sine satiriske og samtidig ømme portretter. Under Ferske bøker leser hun fra den rykende ferske novellesamlinga "Hardanger".

Dag Solstad er aktuell med "Tredje, og siste, roman om Bjørn Hansen". Dette er Solstads 19. roman, og den tredje romanen om Bjørn Hansen. Med det blir trilogien om kemneren fra Kongsberg stående som et av Solstads hovedverk. Dag Solstad (f. 1941) har helt siden debuten i 1965 vært med på å definere norsk litteratur og den norske litterære offentligheten. Han har mottatt en rekke priser både i inn- og utland og er oversatt til mer enn 30 språk.

Gratis inngang.

Tromsø bibliotek, Plan 2 kl. 12.00.

Arrangeres av Norsk Forfattersentrum, Tromsø bibliotek og Ordkalotten.

Støttet av Fritt Ord, Norsk Forfattersentrums medlemsfond.

: Hovedbiblioteket, Plan 2
Tid: lrdag 9. november 12:00
Litteratur
Mer info