Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Årets sykepleier

Ann Sissel er årets sykepleier!

Årets sykepleier i Troms heter Ann Sissel Nordgård og jobber i Omsorgstjenesten Fastlandet i Tromsø.
 
 
Hun vinner prisen fordi hun er dyktig og ambisiøs på egne og pasientenes vegne, og fordi hun også evner å løfte sine kollegaer faglig, mener juryen.

Norsk Sykepleierforbund i Troms delte tirsdag ut prisen «Årets sykepleier 2017» under konferansen «God Vakt» på The Edge i Tromsø. Prisen deles ut årlig, og det er en tøff jobb for juryen å plukke ut den aller beste kandidaten blant de mange dyktige fagfolkene som nomineres. Alle sykepleiere i Troms, inkludert de som jobber ved Universitetssykehuset Nord-Norges avdelinger i Narvik og på Svalbard, kan nomineres. 
 
– Vi er mange gode, flinke sykepleiere ute i felten som gjør en forskjell hver eneste dag. Denne prisen deler jeg med alle dem. Vi har mange pasienter som trenger ei ekstra hånd, som trenger at vi er der og ser dem. Dette gir meg skikkelig inspirasjon til å fortsette den viktige og gode jobben min, sa Ann Sissel Nordgård i takketalen. Hun jobber som sykepleier i hjemmetjenesten i Tromsø, og er tilknyttet Omsorgstjenesten Fastlandet. 
 
God rollemodell 
– Årets vinner utøver sykepleie på en særdeles god måte. Hun er til stede for pasientene sine og hun opptrer på en måte som sprer gode holdninger, og som gjør at hun evner å løfte sine kollegaer faglig. Samtidig er hun kritisk til ledelsen når det er nødvendig og stiller ofte spørsmålet «Er det slik vi vil ha det?», noe som bidrar til å bevisstgjøre kollegaer om arbeidsmiljøet og arbeidshverdagen de står i. Ann Sissel utøver yrket sitt med god etisk standard og er en god rollemodell for andre, erklærte fylkeslederen i Norsk Sykepleierforbund, Hanne Marit Bergland, som overrakte diplom og nordnorsk kunst til en verdi av 6000 kroner til vinneren. 
Ann Sissel Nordgård forteller at hun ble sykepleier i voksen alder, og har jobbet i Tromsø kommune siden hun var ferdig utdannet. 
 
Ingen blir god alene 
– Det er litt uvirkelig å bli løftet fram på denne måten, og det er litt urettferdig at det er jeg som får prisen når det er så mange som burde fått en slik pris. Jeg vil bare understreke at man ikke blir god alene. Vi er en gjeng gode kollegaer som bygger hverandre opp, noe som er nødvendig i en hverdag i hjemmetjenesten hvor vi møter stadig nye utfordringer, forteller prisvinneren. 

Endringene hun ser i sin arbeidshverdag bekreftes under konferansen av Sykepleierforbundet. De kan dokumentere at hjemmeboende pasienter har mer komplekse sykdomsbilder enn før, og at mange som trenger til dels omfattende sykepleie skrives tidlig ut fra sykehusene. 
– Vi møter daglig utfordringer som krever god kompetanse. Det å bli sett i en travel hverdag og få motta en slik pris bidrar på alle måter til ny inspirasjon til å stå på videre, sier Nordgård. 

Hanne Marit Bergland i Norsk Sykepleierforbund er glad for å kunne hedre dyktige fagfolk som står i daglig pasientkontakt. Juryen som har kåret vinneren på oppdrag fra fylkesstyret har bestått av Anne Andreassen, Linn Sverresdatter Sørensen og Monica Fyhn Sørensen. Samtidig med «Årets sykepleier» ble prisen for «Årets sykepleieleder» delt ut. Den gikk til avdelingssykepleier Frank Hauboff ved Utredningspoliklinikken på Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.