Få viktige SMS-varsler fra kommunen

• Vi sender fra tid til annen ut SMS med informasjon til våre innbyggere.
  • Sjekk om du får SMS-varsler fra kommunen.

Kommunen har et adressebasert varslingssystem for å nå ut til våre innbyggere ved behov.

Vi bruker SMS-varsel ved følgende behov:

• Enhet for bydrift og seksjon for vann og avløp sender ut driftsmeldinger.
  • Politiet eller kommunens kriseledelse sender ut varsel til innbyggerne ved større hendelser eller ulykker.

Systemet heter Servicevarsling, og henter opplysninger fra ulike registre:

• Folkeregisterdata (enkeltpersoner)
  • Altinn/DIFI-kontaktregister (enkeltpersoner)
  • Næringsdatabasen/Brønnøysundregister (virksomheter)
  • Eierregisteret fra Statens kartverk (bolig og hytte/fritidseiendom) for privatpersoner
  • CDM.ums.no, som er egenregistrerte oppføringer (enkeltpersoner og bedrifter)

Har du du spørsmål? Ta kontakt direkte med kundeservice hos Servicevarsling.

Ditt mobiltelefonnummer må være registrert på din bostedsadresse i Tromsø for å kunne motta relevante SMS-varsler for din adresse.

For å sikre at du mottar framtidige varsler fra Tromsø kommune, oppfordrer vi deg derfor til å sjekke og eventuelt oppdatere din oppføring i varslingssystemet.

Dette gjør du på Servicevarsling sine nettsider. Følg instruksjonen på nettsiden:

• Fyll inn din kommune, ditt telefonnummer og din e-postadresse.
  • Velg om du skal sjekke din oppføring som privatperson eller som kontaktperson for bedrift.
  • Kryss av i ruten for «Jeg er ikke en robot».
  • Trykk på «Send pin-kode».
  • Du får nå tilsendt en pinkode på sms.
  • Skriv inn pinkoden du har fått tilsendt og trykk deretter på «Login».

Det kan være flere grunner til at du ikke mottar SMS-varsler fra oss. For eksempel fordi du:

• er student i Tromsø, men fortsatt er folkeregistrert på din hjemstedsadresse
  • har mobiltelefon dekket gjennom din arbeidsgiver
  • har hemmelig nummer
  • har reservert deg mot all kommunikasjon på nett
  • er under 16 år
  • har feil kontaktinformasjon på Altinn
  • har nylig flyttet
  • ikke har dekning

Det kan også hende du ikke mottar SMS-varsler på grunn av tekniske årsaker, ustabilitet på mobilnettet eller en forsinkelse på grunn av et stort antall SMS-er som skal sendes ut. Ta kontakt med Servicevarsling hvis du er usikker på om du er registrert eller har andre spørsmål om tjenesten.