Filmene Parasitt og Booksmart.

Fire filmtips til helgen

Med lånekort hos oss kan du enkelt låne film på nett via bibliotekets egen strømmetjeneste, Filmoteket. Her har du fire filmtips til helgen.

Publisert 05. jun 2021

Oscar-vinneren
I den sørkoreanske filmen «Parasitt» møter vi familien Kim på fire som bor under stusslige kår i en liten leilighet i byen. De skraper sammen penger til livets opphold gjennom midlertidige jobber og småsvindler. Men lykken ser ut til å snu når sønnen i huset får jobb som privatlærer for datteren til en rik familie. Det blir både kaotisk og svært morsomt når hele Kim-familien settes i sving for å utnytte denne velstanden til det fulle.

«Parasitt» er en god blanding av flere sjangre, og den er både skarpsynt og overraskende.
Lån «Parasitt» på Filmoteket

Et fascinerende kunstnerliv
Fotografen Robert Mapplethorpe ble bare 42 år gammel, men han rakk å sette sine spor i kunstverdenen med sine vakre så vel som provoserende bilder. Dokumentaren «Mapplethorpe: Look at the Pictures» gir oss et portrett av Mapplethorpe som kunstner og menneske, og ikke minst et innblikk i fotografiene som han ble så kjent og kontroversiell for.
Lån «Mapplethorpe: Look at the Pictures» på Filmoteket

Frisk komedie med morsom duo
Vennene Molly og Amy har alltid satset på skolearbeid framfor å feste med sine jevnaldrende. Dagen før de er ferdige på high school går det opp for dem at de har satset helt feil, og nå har de bare én kveld å oppleve fire års festligheter på. De legger ut på jakt etter den perfekte avskjedsfesten, og resultatet er både kaotisk og morsomt –  ikke minst er Molly (Beanie Feldstein) og Amy (Kaitlyn Dever) en forrykende god og sjarmerende duo.
Lån «Booksmart» på Filmoteket

Pippi-eventyr for hele familien
Hva gjør man når ens pappa er tatt til fange av sjørøvere? Man lager seg en luftballong og tar med seg sine to beste venner på en farefull ferd for å redde ham. Pippi, Tommy og Annika legger ut på en lang reise over land og strand for å finne Pippis far – og kanskje finner de også en godt gjemt sjørøverskatt.
Lån «Pippi Langstrømpe drar til sjøs» på Filmoteket

Fant du det du lette etter?
Så dumt! Fortell oss gjerne hva du lette etter, så vi kan bli bedre.
Så bra! Fortell oss gjerne hva du lette etter, så vi kan bli enda bedre.