Da NRK skulle planlegge sesong tre av publikumsvinneren, falt valget på Tromsø kommunes Bydrift-brøytere.

- Det er kjempeartig. NRK har sikkert mange å velge mellom, så det er morsomt at de satser på oss, sier enhetsleder Dag Ivar Andreassen.

I tillegg til brøyting vinterstid i trange, bratte og glatte bygater med skiftende værforhold, skal NRK Troms bruke brøytere på Haukelifjell og i Fiplingdalen i Nordland i serien.

Underholdning og informasjon
Da henvendelesn fra NRK kom, måtte Bydrift gå noen runder internt for å avgjøre om de ville være med eller ikke.

- Vi ser på det som en mulighet til å komme ut med hva vi holder på med. Hva som er utfordringene, hva som går bra og ikke går bra. Det skal være både underholdning og informasjon - til innbyggerne, politikere og også de som holder på og planlegger denne byen, med tanke på konsekvenser av fortetting i bynære områder.

- Vi er ikke med på dette for å bli filmstjerner. Det er informasjonsmuligheten vi ser for oss. Samtidig: Det kan jo hende noen har skjulte talenter, flirer Andreassen.

Han forteller at minist 12-15 ansatte har vært på en slags audition. Filmingen starter så snart det begynner å snø igjen. Ikke lenge etter blir det klart hvem som skal være hovedpersonene i serien.

Interessante karakterer
- Først hadde vi en drømmedestinasjon, og så måtte vi se om vi kunne finne noen interessante karakterer. Det har vi funnet, sier programredaktør Tone Lein i NRK Troms.

Inntil videre ønsker NRK å skjerme de som skal være med i serien fra oppmerksomhet.

Hun ser frem til å vise mer "urban brøyting" til TV-seerne.

- Her er det trangt, bratt, glatt, det er masse biler, folk, unger som leker, søppelkasser som står i veien, feilparkerte biler og masse ulike problemstillinger. Vi er helt avhengeige av jobben brøyterne gjør for at samfunnet skal fungere, sier Lein. Serien skal vises fra januar 2018.