Fjerning av trær og hekk

• Ved vei eller gang- og sykkelvei skal en hekk ikke være mer enn 50 centimeter over gateplan.
  • Du må sende inn en søknad til oss om du planlegger å felle trær på kommunal eiendom.

Greiner og busker som henger ut i veien kan skape utfordringer for bilister, syklister, rullestolbrukere og fotgjengere. Vegetasjon kan også gjøre det vanskelig å se trafikk- og veiskilt.

Der det er avkjørsel til vei eller gang- og sykkelvei skal hekken aldri være høyere enn 50 centimeter over gateplan. Greiner skal heller ikke være i veien for gatelys, veiskilt og veimerking.

Om du ikke selv beskjærer trær og busker på eiendommen din, vil vi måtte kutte det som stikker ut i veien.

Du må søke om å felle trær på kommunal eiendom. Dersom du feller trær på kommunal eiendom uten å ha søkt om det, kan du bli anmeldt og motta et erstatningskrav.

Søknadsskjemaet du skal bruke finner du her.

Søknadene behandles hovedsakelig mellom 1. juni og 30. september.