Arbeidet med å fullføre byggingen av Templarheimen skistadion blir gjenopptatt denne uken.

- Dette er en komplisert sak, men skimiljøet og Tromsøs befolkning for øvrig skal ikke være skadelidende for feil som har skjedd. Derfor er jeg glad for at arbeidet nå vil komme i gang igjen, sier administrasjonssjef Britt Elin Steinveg.
 
Funksjonelt til sesongstart
Det er Roald Madsen AS som skal ferdigstille arbeidet. Det er avtalt en fastpris på 67 millioner kroner eksklusive moms. Avtalen inkluderer alt arbeid Roald Madsen AS tidligere har gjort og alt arbeid som de nå skal gjøre.
 
Entreprenøren skal gjøre sitt ytterste for å få anlegget funksjonelt til sesongstart. Mindre arbeider vil trolig måtte ferdigstilles til våren.
 
- Har kontroll
Totalkostnaden for anlegget blir på om lag 71 millioner kroner pluss moms. Det jobbes med å sikre at de økonomiske overskridelsene til slutt blir gjenstand for en riktig ansvarsfordeling. Kommunen har rettet erstatningskrav mot WSP og Multiconsult. Dette behandles uavhengig av arbeidet med å ferdigstille stadionområdet.
 
- Med denne avtalen begrenser vi skadevirkningene. Kommunen har nå kontroll på kostnader, risiko og fremdrift. Nye Templarheimen skistadion bli en flott tilvekst for aktivitets- og fritidstilbudet i Tromsø, sentralt i en stor idrettspark, som veldig mange vil få stor glede av, sier Steinveg.