Stadig flere har det siste året lånt gratis fritidsutstyr. Torsdag åpner Tromsø kommune og Tromsø Røde Kors en felles utstyrsbase. Sammen står vi enda sterkere i å utjevne sosiale forskjeller.
 
To utstyrsbaser blir nå til én felles base midt i Rådhuskvartalet, når Tromsø kommune og Tromsø Røde Kors slår sammen sine to utstyrsbaser med tidligere tilholdssted på henholdsvis Stakkevollan og Mellomveien. 

– Pågangen etter utstyr har økt. Over 500 utlån av fritidsutstyr til barn, ungdom og voksne ble gjort i fjor av de to basene. Midt i Tromsø sentrum kan nå barn og unge, enslige og barnefamilier kan låne fritidsutstyr gratis, forteller prosjektleder Janne Wilhelmsen fra NAV Tromsø.
Hun er fornøyd med hvordan det grå murlokalet er forvandlet til en flott utstyrsbase med veggmalerier og tegninger med Tromsø-motiv laget av Darya Kudari.
 
I vintersesongen låner utstyrsbasen blant annet ut langrennsski, staver, skisko, truger, akebrett, skøyter, lavvo, telt, soveposer, liggeunderlag. På våren henter de frem utstyr for sommeraktivitet, som sykler og sykkelvogner. Det finnes også redningsvester.

– Gjennom utstyrsbasen håper vi å få flere ut på tur og i fysisk aktivitet. Vi ønsker å utjevne sosiale forskjeller i aktivitetsvaner, hindre sosial eksklusjon, samt introdusere friluftsaktivitet til personer som ikke har utstyr, kunnskap eller tradisjon for friluftsaktivitet, sier Wilhelmsen.
 
Utstyrsbasen vil ha åpent tirsdager fra 14-19, onsdager fra 13-19 og torsdager fra 14-19.

– Dette er et fantastisk tilbud til Tromsøs befolkning! Nå kan alle få tilgang på utstyr som gjør at de kan ta i bruk vår flotte natur og komme seg i fysisk aktivitet, sier Lisa Hoen, kultur- og idrettssjef i Tromsø kommune.