47-åringen var en av de ti som ble plukket ut til å teste en vintersesong på piggfrie dekk høsten 2017. Når kalenderen viser april 2018 er hun ikke i tvil om dommen over de piggfrie dekkene.
- Jeg er rett og slett «kokfornøyd»! Jeg har aldri prøvd piggfrie dekk tidligere, men jeg er helt overbevist etter å ha prøvd det ut gjennom en hel vinter. Jeg har ikke hatt noen problemer med å kjøre piggfritt, sier Bekkstrand.

Les mer om piggfritt, piggpant og svevestøv her!
 
piggpant STOR BOKS.jpgEndrer kjørestil
Bekkstrand forteller at det var litt uvant å kjøre piggfritt de to første ukene etter å ha satt dem på bilen.- Jeg var litt skeptisk i starten, for mange rundt meg sa at jeg aldri måtte tørre å kjøre piggfritt, og at det kunne føre til mange farlige situasjoner i trafikken. Jeg ble imidlertid raskt vant til nye dekk, og jeg har ikke følt meg utrygg en eneste gang. Noen må kanskje legge om til en mer passiv

kjørestil med piggfritt, men jeg tror mange har godt av å være litt mer forsiktig bak rattet - uansett hvilke dekk de kjører på, sier hun.

Stor støyforskjell
Bekkstrand peker på den store støyforskjellen som en av de største fordelene med å kjøre piggfritt.
- På bar asfalt, som vi faktisk har ganske mye av her i Tromsø gjennom vinteren, er det helt fantastisk å kjøre piggfritt! Å slippe å høre på lyden av pigg mot asfalt er veldig behagelig.
Det har også 47-åringens datter merket seg.
- Hun har øvelseskjørt med to biler gjennom vinteren, en med piggdekk og en med piggfritt. Hun har faktisk påpekt at det er mer behagelig å kjøre min bil med tanke på støy, sier Bekkstrand.
Nå håper hun å se flere piggfrittsjåfører på veien til vinteren.
- Jeg kommer til å fortsette å kjøre piggfritt, og jeg har anbefalt alle jeg kjenner å «ta overgang» fra pigg, sier hun.
 
Fakta
  • I oktober 2017 fikk 10 tromsøværinger et sett piggfrie dekk hver. De har brukt dekkene gjennom vintersesongen, og rapportert på kjøreopplevelse hver uke.
  • Monika Bekkstrand kjører en Peugeot 208.
  • Piggfritt-testerne har kjørt på piggfrie Nokian Hakkapeliitta R2.
  • Ingen av testerne har fått betalt for å stille opp – og har gjennom hele prosjektet stått fritt til å uttale seg både positivt og negativt om dekkene.