Årets viktigste søndagstur
TV-aksjonen har vært gjennomført hvert år siden 1974 og er blitt en tradisjon i Norge. Aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon målt i innsamlede midler per hode og antall frivillige. Til aksjonsdagen søndag 20. oktober trengs 600 bøssebærere til å besøke alle husstandene i Tromsø kommune. Her kan du registrere deg som bøssebærer.
 CARE ill bilde1
Dette er CARE og slik jobber organisasjonen
Care startet i 1945 som amerikanske organisasjoners hjelp til Europa etter andre verdenskrig. Mange familier i Norge fikk CARE-pakker med mat, klær, bøker og leker. CARE Norge ble etablert i 1980 og er tilstede med langsiktig bistand og nødhjelp i 13 land. Ved å samarbeide med kvinner, jobber CARE for å få til bærekraftig endring. De gir kvinner kunnskap, styrke og muligheten til å klare seg selv. CAREs filosofi handler om å skape varig endring der samfunnene får hjelp til å hjelpe seg selv. Slik blir man mindre avhengig av bistand i framtiden.

Dette går pengene til
Årets TV-aksjon skal skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. De tre tiltakene pengene fra årets TV-aksjon går til:

Hennes penger – hennes muligheter. TV-aksjonen skal gi unge kvinner mulighet til å skape sin egen arbeidsplass og sin egen inntekt. Mer enn 300 000 kvinner skal få mulighet til å være med i spare- og lånegrupper og tilgang til banktjenester.
Henneskropp – hennes valg. Kvinner skal ha rett til å bestemme over egen kropp, til å si ja og nei. Med TV-aksjon midlene skal kvinner få opplæring i seksuell helse og mødrehelse.
Hennes drømmer – hennes stemme. Kvinner skal få sin stemme høre, og delta i beslutninger som angår dem selv. De skal få opplæring i politisk lederskap, og i deltakekse og lederskep i arbeidslivet og i lokalsamfunnet.
 
TV-aksjonen går av stabelen søndag den 20. oktober, men allerede nå kan du gi ditt bidrag, eller melde deg som bøssebærer. Les mer på blimed.no
 
Foto av kommunekomiteen: Fra venstre; Karoline Amb, Mari Enoksen Hult, Monica Bjørnsborg, Kari Lydersen, Lene Wium, Adele Altmann, Janike Marlen Rype, Reinholdt Bredrup, Marlene Uvsløkk, Gunnar Willelmsen og Vibeke Olsen. Vivian Johannessen var ikke til stede da bildet ble tatt.