tromsø-bibliotek-plan-1.jpg
Biblioteket har datamaskiner tilgjengelig for besøkende på hovedbiblioteket og avdelingene i Kroken og Tromsdalen. Hovedbiblioteket har tilsammen 35 datamaskiner for publikum.
 

PC'er og terminaler på plan 1 og 2

PCene her er plassert nær trappeoppgangen. De har ekstra programvare installert, og noen har mulighet for bruk av CD/DVD. En PC har også en skanner tilkoblet.

Terminalene på disse etasjene er tynne klienter som er plassert langs vinduene. De mest vanlige programmer (tekstbehandling, regneark) er installert. Uttak for lyd (f.eks medbrakte øretelefoner) er tilgjengelig på terminalboksen. Ingen mulighet for bruk av CD/DVD-plate. Uttak til tilkobling med minnepinne.

Barneavdelingen

barneavdelingen i underetasjen er det to PC'er som er beregnet på unge under 16 år. Reservering skjer i skranken samme dag, og kan brukes i 1 time.

Utskrift og kopiering

princh-og-student-1-w.jpgØnsker du en enkel måte å ta utskrifter på? Bruk Princh!
Skriv ut direkte fra din egen mobiltelefon og nettbrett ved å laste ned Princh app fra App Store eller Google Play. Du kan også bruke din egen bærbare PC, ved å gå til print.princh.com og følge instruksjonene der. Princh kan i tillegg taes i bruk på bibliotekets publikums-PC'er.

Du betaler med kredittkort eller MobilePay direkte i Princh sin app. Utskriftene koster per side: kr 3,-  for sort/hvitt og kr 6,- for farger.

Veiledninger i hvordan du skriver ut finner du ved skriveren på plan 1 i biblioteket.

Kopiering og utskrift
På plan 0 står også en multimaskin som kan benyttes til kopiering og utskrifter. Kopikort kan du kjøpe i skranken.

Ved utskrift fra denne maskinen, merk deg på forhånd hvilken bibliotek-PC du sitter ved; Alle PC'er er merket med eget nummer. Hent utskriften som ligger i tilsvarende nummererte postboks på skriver.

Kopi og utskrift koster kr. 3,- per side med tekst /svart-hvitt, og kr. 6,- per side med farger.

Regler for bruk av Internett

På Internett finnes informasjon som kan være varierende med hensyn til kvalitet og innhold. Tromsø bibliotek tar ikke ansvar for det som tilbys. Som med annet bibliotekmateriale er det foresatte som har ansvaret for å sette innholdsmessige og andre begrensninger for sine barn.

Biblioteket er et offentlig rom der mange forskjellige mennesker omgås. Vi ønsker ikke at maskinen brukes til å gå inn på innhold som kan virke støtende for andre mennesker. Vi oppfordrer derfor brukere til å vise fornuft og følge regler for normal opptreden i offentlig rom ved bruk av datamaskiner. Bruk av materiale som er ulovlig i henhold til norsk lovgivning aksepteres ikke, og vil bli politianmeldt.

Filer som lastes ned må slettes fra PCen etter at de er brukt eller kopiert over på egne lagringsmedier.

Installasjon av programvare

Det er ikke tillatt å installere programvare på bibliotekets datautstyr. Egen lagrede filer slettes ved neste innlogging - eller til neste dag. 

Dette er offentlige internett-maskiner som brukes av svært mange mennesker. Av sikkerhetsmessige grunner oppfordrer derfor biblioteket at de som bruker personlige tjenester som nettbank, passord/pin-kodebaserte tjenester og andre personlige tjenester på disse maskinene til å logge ut og lukke sidene etter bruk. Biblioteket kan ikke garantere for at sikkerhetsnivået er bra nok for bruk av banktjenester i våre nettverk.

All bruk av personlige nett-tjenester skjer på eget ansvar. Biblioteket fraskriver seg med dette ethvert ansvar for eventuelt misbruk som følge av bruk av personlige nett-tjenester.

Tilgang til Wi-Fi

IMG_7496 copy.jpgBiblioteket tilbyr tilgang til trådløst nettverk i biblioteket.
Tilgang ordner de besøkende selv ved å koble opp til nettverket (SSID):  "LibraryGuest". 

Det kreves ingen brukernavn og passord for bruk av dette nettverket.