Årets tema er "Å leve med demenssykdom - en verdig og aktiv hverdag" og vil bli belyst ved hjelp av foredrag og film. ​Arrangementene vil i hovedsak bli holdt på Tromsø bibliotek og på Verdensteatret.

Etter den offisielle åpningen på Tromsø bibliotek 17. september kl 19 blir det kunstnerisk innslag ved Anne Nymo Trulsen. NRK journalist og forfatter Helene Sandvig fra "Helene sjekker inn" vil deretter snakke om "Pappas demens og alt vi ikke snakket om".

- Demens kan ramme alle. På demensdagene kan alle finne noe som gir dem innsikt og bedre kunnskap. Vi forteller om hvilke tilbud som finnes, hvordan man bør kommunisere og hvordan den som er rammet kan involveres, sier Toril Bülow, leder ved Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Tromsø.

Det blir konserter og allsang på flere sykehjem, informasjonsstand med fagfolk på Amfi Pyramiden fra kl 11.00-15.00 og på Tromsø bibliotek og byarkiv fra kl 13.00-17.00, samt fag og filmprogram på Verdensteatret og biblioteket. Det blir også arrangert ulike kulturarrangementer på omsorgssenter og sykehjem i kommunen.

Antall personer med demens vil fordobles om 35 år. Tromsø har avtale med Nasjonalforeningen om å bli et mer demensvennlig samfunn.

– Demens vil bli en av våre største helsemessige utfordringer. Kunnskap, forståelse og informasjon fremmer åpenhet og knuser fordommer. Dette vil Demensdagene i Tromsø bidra til, sier Bülow. 

Tid og sted: Biblioteket i Tromsø og Verdensteateret i Tromsø 17. - 20. september

Program: Fullstendig program finner du på demensdagen.no
Du kan også følge Demensdagene på Facebook 
Kjenner du noen som glemmer?

Kontaktpersoner
Toril Bülow, telefon 480 34 599
May Iren Bendiksen, telefon 907 32 983

Arrangører
Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Troms, Biblioteket i Tromsø, Nasjonalforeningen - Tromsø demensforening, Senter for omsorgsforskning Nord, Universitetssykehuset i Nord-Norge, Universitetet i Tromsø, Norges arktiske universitet og Tromsø kommune.