Årets tema er "Å leve med demenssykdom" og vil bli belyst ved hjelp av foredrag og film. ​Arrangementene vil i hovedsak bli holdt på Tromsø bibliotek og på Verdensteatret.

– Demens kan ramme alle. På demensdagene kan alle finne noe som gir dem innsikt og bedre kunnskap. Vi forteller om hvilke tilbud som finnes, hvordan man bør kommunisere og hvordan den som er rammet kan involveres, sier prosjektleder Elisabet Sausjord.

Det blir konserter og allsang på flere sykehjem, informasjonsstand med fagfolk på Amfi Pyramiden fra kl 11.00-15.00 og på Tromsø bibliotek og byarkiv fra kl 13.00-17.00, samt fag og filmprogram på Verdensteatret og biblioteket.

Antall personer med demens vil fordobles om 35 år. Tromsø har avtale med Nasjonalforeningen om å bli et mer demensvennlig samfunn.

– Demens vil bli en av våre største helsemessige utfordringer. Kunnskap, forståelse og informasjon fremmer åpenhet og knuser fordommer. Dette vil Demensdagene i Tromsø bidra til, sier prosjektleder Sausjord.

Tid og sted: Biblioteket i Tromsø og Verdensteateret i Tromsø 18. - 21. september

Program: Fullstendig program finner du på demensdagen.no
Du kan også følge Demensdagene på Facebook 
Kjenner du noen som glemmer?

Kontaktpersoner
Elisabet Sausjord, telefon 456 38 074
Kirsti Hagen, telefon 901 14 969

Arrangører
Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Troms, Biblioteket i Tromsø, Nasjonalforeningen - Tromsø demensforening, Senter for omsorgsforskning Nord, Universitetssykehuset i Nord-Norge, Universitetet i Tromsø, Norges arktiske universitet og Tromsø kommune.