Terje Nilsen, som har jobbet i Bydrift i ni år, er en av sesongens tre hovedpersoner. NRKs TV-team fulgte ham både i arbeids- og fritida fra januar til juni i år.
- Dette er en skikkelig «feelgood»-serie som skal følge en brøytebilsjåfør både på jobb og på fritida, sånn at man blir ordentlig kjent med karakterene. Jeg tror i alle fall folk blir godt kjent med meg, for skravla går jo i ett sett, sier Nilsen og ler.
Hovedpersonen selv har fått en sniktitt på noen av programmene, og er godt fornøyd med de klippene han har fått se.
- Jeg synes alle vi som er med i serien gjør en god figur. Jeg er veldig stolt over å få representere Tromsø og Bydrift, og jeg håper de som ser på også føler en slags stolthet over byen vår, sier han. 

Førpremiere i kveld
I kveld skal han på førpremieren av serien – første episode vises nemlig på Verdensteateret klokken 18.30. Selv gleder han seg mest til å høre hva tromsøværingene har å si etter at programmet har blitt sendt.
- Jeg er skikkelig spent på reaksjonene, spesielt etter de episodene som handler om nattbrøyting. NRK var med på en del turer hvor problematikken med feilparkerte biler og søppeldunker ble veldig synlig, og jeg håper programmene gir folk en forståelse for hvorfor vi gjør jobben vår på den måten vi gjør, sier Nilsen.

Vil du se førpremieren? Verdensteateret viser det første programmet i kveld klokken 18.30! Det er gratis inngang, men du må hente ut billetten din HER!

- Stolt av de ansatte
Dag Ivar Andreassen, konstituert seksjonsleder for drift og byggforvaltningen, er stolt over de ansatte på Bydrift.
- Vi hadde kjempelyst til å være med i «Brøyt i vei»-serien, og jeg er så stolt av de ansatte for den jobben de gjør! Det er viktig for oss å vise tromsøværinger hva vi gjør, og hvorfor vi gjør det, og jeg er veldig glad for at vi får anledning til å gjøre det gjennom denne TV-serien, sier han.

Serien sendes på NRK i begynnelsen av januar.