Tromsø internasjonale filmfestival har fått Tromsø kommunes hederspris for 2015.
– Gjennom 25 år har Tromsø internasjonale filmfestival vist kvalitetsfilm fra hele verden for et stort og variert publikum. TIFF er nå Norges største filmfestival med de høyeste publikumstallene, med over 60 000 besøk. Festivalen er en møteplass for filmbransjen, et bidrag til knoppskytinger som barnefilmfestivalen og ikke minst en kulturell brobygger, sier ordfører Jarle Aarbakke.
 
Tromsø kommunes idrettspris gikk til Johann Andre Forfang.
– Bekreftelsen på at priskomiteen hadde gjort et riktig valg, fikk vi i jule- og nyttårshelga, der hele Norge på direkte sending kunne følge Tromsø Skiklubbs Johann Andre Forfang hoppe seg inn blant de seks beste skihopperne i verden. Og i går imponerte han med å bli nummer to i NM, sier Aarbakke.
 
Rebekka Brox Liabø mottok kulturprisen for å ta i bruk kunst og kultur på nyskapende og annerledes måter.
– Gjennom kunstprosjektet «Snakk for deg sjøl» og kulturnæringsbedriften «Rulleramp» drar hun nye deltakere inn i kunstformidlingen. Sist høst tok Rebekka i bruk Rakettkjosken ved torget i Tromsø for å vise teater for barn basert på hennes to barnebøker om Tom Roger. Hun har vært leder av RadArt og en viktig drivkraft i det sterkt voksende scenekunstmiljøet i Tromsø, forteller Aarbakke.
 
Kulturvernprisen gikk til Rekvik vel for arbeidet med å restaurere og tilbakeføre Rekvik skole til sin fordums prakt.
– I dag fremstår Rekvik skole som et «smykkeskrin" i bygda. Den beste bevaringen av gamle bygg, er bevaring gjennom bruk, og vi vet at det alledere har vært gudstjeneste i skolebygget. Vi ønsker Rekvik vel til lykke med flere arrangementer, og særlig med 100-årsjubileet i 2016, står det i begrunnelsen til juryen.

Last ned hele begrunnelsen: