Klima- og miljørådgiver Marta Karoline Jansen (t.h.) og avdelingsdirektør Mette Mohåg har i dag trukket ut ti heldige vinnere som kan gå vinteren i møte på splitter nye, piggfrie dekk:

Bård Henry Landsem Paulsen, Agnete Kristoffersen, Tom Niclas Tornedal, Anne Cathrine Arnesen, Maria Leitet, Marius Kansel Korneliussen, Monika Bekkstrand, Mia Kanstad Kulseng, Ingrid Synnøve Aunegård og Ellen Renate Bergheim.

Vi gratulerer!

Skeptiske vil også prøve
– Det har vært et storslagent engasjement, fra mange ulike typer innbyggere, i hele kommunen, og det er vi veldig glade for. Mange sier de er skeptiske, men har likevel lyst til å prøve. Det er kjempebra! sier klima- og miljørådgiver Marta Karoline Janson.

Tromsø er plaget med farlige mengder svevestøv i perioder på høsten og våren – og piggdekk må ta størsteparten av den tvilsomme æren for det.

Skal rapportere gjennom vinteren
Janson håper flere vil la seg friste til å prøve piggfritt – og se om det er noe for dem og deres kjøremønster.

– Vi har en veldig høy andel piggdekk i Tromsø, og håper flere kan bli positive til å vurdere piggfritt, sier hun.

De ti som er trukket ut, forplikter seg til å svare på spørsmål fra kommunen om hvordan de piggfrie dekkene oppleves gjennom hele vintersesongen.
Konstituert avdelingsdirektør i Avdeling for bymiljø, Mette Mohåg, gleder seg til å høre hvordan det går med de ferske piggfritt-sjåførene.

– Dette er en måte å få fokus på piggfrie dekk på en positiv måte, og vi håper å få mange nyttige svar fra våre nye ambassadører, sier Mohåg.