Her er vinnerne:

Tromsø kommunes kulturvernpris gikk til byhistoriker Sveinulf Hegstad, som gjennom mange år, har gjort en formidabel innsats med å formidle Tromsøhistorie, og bidra til kunnskap om bygningsvern, og håndverkstradisjoner. 

– Årets kulturvernpris går til Sveinulf Hegstad som i mange år vist en utrettelig og sterkt engasjement for bevaring av kulturminner, og har lagt ned en betydelig frivillig innsats i flere kulturvernorganisasjoner som Tromsø gravlunds vel, fortidsminneforeningen og skiltkomiteen til Tromsø bys vel, står det i begrunnelsen til juryen. 

Tromsø kommunes idrettspris gikk til Nils Isaksen Hætta, for sitt mangeårige arbeid i og for Tromsø med maratonløpet Midnight Sun Marathon, Mørketidsløpet og Samisk uke for å nevne noe. 

– Årets prisvinner får ikke prisen for sine sportslige prestasjoner. Han får prisen som leder og organisator for en rekke idrettsarrangementer med høy kvalitet, som i høyeste grad er med på å sette Tromsø på kartet. Han får prisen for å bidra til å gi Tromsøs befolkning gode opplevelser, både som deltakere og publikum under løpene, og han får prisen for at dette er med på å generere inntekter til de lokale idrettslagene og næringslivet i Tromsø, står det i begrunnelsen fra jurien. 

Tromsø kommunes kulturpris gikk til Sámi Dáiddamusea og Nordnorsk kunstmuseum. 

– Årets vinner av Tromsø kommunes kulturpris har på en dristig måte fremmet det internasjonale nordlige perspektivet og satt samisk kunst på dagsordenen.  De har klart det mesterstykket å gjøre nyskapende og samfunnsengasjert samtidskunst til en publikumssuksess! Vinneren har høstet stor nasjonal anerkjennelse og mottatt flere nasjonale priser i år, og har vært Tromsøs mest markante og ambisiøse bidrag til det samiske hundreårsjubileet i 2017, står det i begrunnelsen fra jurien. 

Tromsø kommunes hederspris gikk til Fjellfyrverkeriet i Tromsø.

– Årets vinner av Tromsø kommunes hederspris har bokstavelig talt kastet lys over byen og de vakre fjellene rundt oss. De har sørget for at vi hvert år får delta på en fest og en felles opplevelse som markerer trua på framtida. De representerer det beste av frivilligheten i Tromsø; de som trofast trosser vær og vind og stiller opp for å skape glede og en begivenhet som vi alle er sammen om, står det i begrunnelsen fra jurien. 

- Det er en fryd å få dele ut priser i desember til personer som gjør et fantastisk arbeid, sa ordfører Kristin Røymo under prisutdelingen.

Vi gratulerer vinnerne!

Last ned begrunnelsene
Hedersprisen (DOC) (PDF)
Idrettsprisen (DOC) (PDF)
Kulturvernprisen (DOC) (PDF)
Kulturprisen (DOC) (PDF)