20150324-untitled shoot-117 Foto Tromsø kommune_Edvard Kristiansen_redigert_800x383.jpg

Fritid er en avdeling i Kultur og idrett, som har ansvaret for junior- og ungdomsklubber, sommertilbud, UKM Tromsø (Ung Kultur Møtes), småjobbsentral og en rekke andre tiltak for barn og unge.

E-post: fritid@tromso.kommune.no

Leder Jonny R Hanssen
Telefon: 930 54 831

Adresse: Fritid, Utsikten, 9018 Tromsø
Vi holder til i andre etasje på Stakkevollan Aktivitetssenter, vegg i vegg med Stakkevollan svømmehall på Utsikten.
 

Brosjyre Fritid

Ansatte

Ansatte

Leder Jonny R Hanssen
Telefon: 930 54 831

Hovedansvarlig juniortiltak, BKM
Lene Kristin Enebakk
Telefon: 474 54 294

Hovedansvarlig prosjekter, sommeraktiviteter, Kvaløya og Hamna ungdom
Svein Mikalsen
Telefon: 916 37 508

Hovedansvarlig arrangement lys/lyd, UKM Tromsø, prosjekt Audiator, Stakkevollan ungdom, FriTV, Understrøm
Erling Solvang
Telefon: 922 84 816

Hovedansvarlig prosjekter, sommeraktiviteter, utleie, Tromstun ungdom


Hovedansvarlig Utstyrsbasen
Steinar Dahl
Telefon: 473 10 837

Lærling, mediegrafikerfaget
 

Audiator - kurs høsten 2017

Audiator - KrypAudiator er et prosjekt i regi av Fritid, som tilbyr ungdom opplæring i arrangement, med kurs i blant annet lyd, lys, studio og produksjon. Opplæringen gir mulighet for praktisk læring gjennom blant annet arrangementene UKM og Bukta talenter.

Har du lyst til å vite mer om Audiator, eller har du lyst til å delta på kurs og opplæring? Ta kontakt med Erling Solvang på telefon 922 84 816 eller på epost erling.solvang@tromso.kommune.no 

Her er en av prosjektene som Audiator gjorde våren 2017 «Bukta battle» i samarbeid med Butafestivalen og mediehuset itromsø, er dette noe som du har lyst å være med på?

Kurs Audiator høsten 2017
Audiator vil denne høsten kjøre en rekke kurs for deg mellom 13 og 18 år. Kursene er gratis, men du binder deg opp mot et vist antall produksjoner og /eller produksjonsdatoer med å melde deg på disse. 

 • Live videoproduksjonskurs 4. 5. og 6. oktober kl 16-19: Lær deg å lage en TV sending
  I samarbeid med firmaet Mediaevent og Mediehuset iTromsø gjennomfører vi et kurs i live videoproduksjon. Her får du lære deg prinsippene for å gjennomføre livestreeamer og studioproduksjoner. Kurset er bygd opp med en praktisk tilnærming til faget. Her vil vi først gjennomføre en liten teoretisk sekvens der vi går gjennom hovedpunktet til en TV-produksjon. Med bakgrunn i denne gjennomgangen produsere AUDIATORS sendinger av livstreamen Understrøm (se punktet understrøm for nærmere info om denne). Kurset er gratis, men med å melde deg på så binder du deg opp til å være med på de fem produksjonene som Understrøm skal ha denne høsten. 
 • Grunnleggende kurs i scenelyd 9. 10. og 12. oktober kl 18-21: Har du lyst å bli en lydtekniker? 
  I samarbeid med firmaet Lydproduksjon gjennomfører vi et nybegynnerkurs i scenelyd. Kurset omhandler det å være lydtekniker på små og store eventer. Hver vil du lære hvordan du setter opp en scene for konserter, og hva som man må gjøre for å gjennomføre konsertene. Du vil også få et innblikk i hvordan profesjonelle lydteknikere tenker når de kjørere lyd. Med å være med på dette kurset vil du også få være med å gjennomføre mange konserter, alt i fra små huskonserter til å jobbe på festivalscener som eksempelvis Buktafestivalen. Kurset er gratis, men med å melde deg på så binder du deg opp til å være med på flere av de produksjonene som Audiator skal ha denne høsten. 
 • Riggekurs for scene 17. 19. og 20. oktober: Et kurs for deg som skal jobbe på en revyscene i Tromsø
  I samarbeid med firmaet lydproduksjon gjennomfører vi et nybegynnerkurs i scenerigging. Spesifikt vil dette kurset være rettet mot deg som er involvert som scenearbeider ved en av Tromsøs ungdoms- eller videregående skoler. Kurset vil gi deg kompetanse til å være med på opprigg, drift og nedrigg av hengende lyd og lys.  
 • Innføringskurs i studioteknikk 6. 7. og  8. november kl 18-22: Innføringskurs i studioteknikk
  Innføring i bruk av utstyret i et profesjonelt studio, samt opplæring i teori om analog og digital lyd. På kurset vil du lære deg det grunnleggende for å kunne ta opp akustiske og elektriske instrumenter i studio. Gjennom dette kurset vil du få tilgang til AUDIATORs studio for å jobbe med dine prosjekter. Kurset er også en inngangsnøkkel til Tromsøkollektivet. (sjekk punktet Tromsø kollektivet for nærmere info). 
 • Arrangørskole - oppstart 24. oktober: Har du en festivalarrangør i magen?
  I samarbeid med Buktafestivalen gjennomfører Audiator en arrangørskole der du får lære deg hvordan man lager en festival eller et større arrangement. I dette kurset vil du lære deg om sikkerhet, artisthåndtering og booking, pr og markedsføring, økonomi, hvordan rekruttere frivillige, hvordan bygge opp en teknisk produksjon. Kort sagt mye om det å lage et godt arrangement. Arrangørskolen vil både ha en teoretisk tilnærming til faget, men vil også gi deg mange praktiske utfordringer som vil kulminere i et større arrangement 16. mai, samt arbeid med Buktafestivalen 2018.          
 • Videregående kurs i scenelyd 14. november: Videregående kurs for deg som har litt mere kunnskap om lydteknikk.
 • Tromsøkollektivet
  Tromsøkollektivet er et musikkollektiv for ungdom og unge voksne som ønsker å utforske sine musikalske idéer i et godt utstyrt studio i samarbeid med andre musikere, lydteknikere, produsenter og artister. Vi holder til ved Audiator Studio på Utsikten i Tromsø kommune i Fritids lokaler. Det arrangeres jevnlig korte foredrag relatert til musikk og media. Vi har også en liten kafé hvor man kan få kjøpt mat og drikke, samt mingle med andre som deler interessen for musikk og media.Følg gjerne med på Tromsøkollektivets gruppe på Facebook. For mere informasjon om Tromsøkolektivet, kontakt Morten Forsland på epost audiatorbooking@gmail.com 

Påmelding
Har du lyst å melde deg på disse kursene? Send en e-post til fritid@tromso.kommune.no 

Audiator er delvis finansiert av Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.

Understrøm

KeyboardArrangering, utføring og stream

Understrøm er et samarbeid mellom Fritid, KOFOR, MediaEvent og bladet iTromsø der vi gjennomfører konserter og produksjoner med ungdom som utøvere og teknisk produsenter. Produksjonen vil bli sent på iTromsøs hjemmesider. Understrøm arrangerer også konserter som livestreames direkte på nettet.

Understrøm er vårt svar på den nye mediehverdagen ungdommer møter gjennom asymmetrisk bruk av media og tilgjengeligheten på digitale resurser. Vi håper å kunne gi ungdommene en større forståelse for teknisk produksjon av lyd og video samt å gi en forståelse for virkemiddelbruk i reklame og generelle påvirkningen gjennom mediekonsum.

Vi tar utgangspunkt i serien med understrømprogrammer der vi jobber sammen med ungdom for å skape et miljø rundt videoproduksjon. Ut fra dette tilbyr vi en del kurs i samarbeid med firmaet videoproduksjon som tv-mediet. Er du mellom 13 og 16 år er du velkommen til å delta.
 

Understrøm
Understrøm er en rekke konserter som våre unge lyd-, lys- og videoteknikere produserer i samarbeid med Medieevent og  iTromso. Prosjektet er også en del av arrangørskolen. Her løfter vi gode lokale "up and coming” band gjennom å lage godt produsert konserter som streames ut på nett.   

Program høsten 2017 - Understrøm
4. oktober: This way up
12. oktober: Feeadback ( i samarbeid med Tvibit)
18. oktober: Kryp
6. november: Resirkulert
8. november: Hollow hearts

Har du lyst å melde deg på disse kursene? Send en e-post til fritid@tromso.kommune.no 

Har du lyst til å vite mer om Understrøm, eller har du lyst til å delta på kurs og opplæring?

Ta kontakt med Erling Solvang på telefon 922 84 816 eller på epost erling.solvang@tromso.kommune.no 

Junior- og ungdomsklubb

Tromsø kommune har fritidsklubber i følgende bydeler

Sommeraktiviteter

Under "Sommeraktiviteter" i menyen til venstre vil du finne informasjon om sommerleir for barn, bootcamp for ungdom, samt sommerklubben. Enkelte aktiviteter og uker er populære, så det kan lønne seg å være tidlig ute, da det er begrenset med plasser på alle tilbud.
Mere informasjon om sommeraktiviteter

Utlån friluftsutstyr

Tromsø kommune har nå åpnet en utstyrssentral, for å kunne gi barn, ungdom og familier tilgang på sports- og friluftsutstyr gjennom gratis utlån. Vi låner ut sommer- og vinterutstyr som for eksempel telt, ryggsekk, stormkjøkken, bæremeis, sykler, skiutstyr, skøyter, akebrett/matter, hjelmer, truger, liggeunderlag og barnepulk.
Mere informasjon
 

UKM og BKM

UKM_Tromso_2015UKM – Scenen for alle ungdommer som ønsker å vise det de kan, gjøre det de elsker, møte nye folk, utvikle sitt talent, og ønsker å skaffe seg viktig erfaring!
 
UKM er ikke en konkurranse, men en mønstring! UKM er en scene av, med og for ungdom. Det handler ikke bare om å gå opp på scenen og fremføre sitt innslag, og så er man ferdig… nei… UKM er så mye mer enn det! Her får du muligheten til å utvikle ditt talent og deg selv som person. Lær av hverandre, profesjonelle instruktører, og ikke minst lær av deg selv.

Er du mellom 13 og 20 år og har noe du brenner for? Musikk, dans, skuespill, foto, film, kunst, turning, stand-up eller andre spennende ting du ønsker å vise frem.

Ta kontakt med erling.solvang@tromso.kommune.no for mere informasjon.

Du finner oss også på Facebook

BKM

Vi har også et tilbud for de mellom 10 og 12 år. Nemlig… BKM som står for Barnas kulturmønstring!