Tromsø kommune har hatt som tradisjon å gi én krone per innbygger til TV-aksjonen. I år høynes beløpet til 100.000 kroner. Det vedtok formannskapet tirsdag.
 
– Det er veldig gledelig. Nå oppfordrer vi Tromsøs befolkning til å melde seg som bøssebærere til høstens viktigste søndagstur 22. oktober, sier komitéleder Elin Jørgensen.
 
Her kan du melde deg som bøssebærer! Det mangler også områdeledere (tidligere kalt rodeledere) for Mortensnes og Elverhøy. Ta kontakt med josefine@tvaksjonen.no dersom du kan ta på deg denne viktige oppgaven.
 
I fjor ga innbyggerne i Tromsø mindre enn hva som har vært vanlig tidligere år. Jørgensen ser for seg en revansje.
 
– Jeg håper vi samler inn så mye at den arktiske hovedstaden viser at vi er solidaritetsbyen nummer én i landet, sier Jørgensen.
 
TV-aksjonen går i år til Unicefs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. Ett av fem barn i krigs- og konfliktområder står i dag uten skolegang. Unicef jobber hardt og målrettet for at barn ikke skal få ødelagt fremtiden på grunn av voksnes kriger og konflikter. TV-aksjonen 2017 skal gi utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.
 
– Vi tar som en selvfølge at ungene våre skal gå på skole, men i disse fem landene drømmer barna om å gå på skole. Hvert barn er en mulighet, sier Jørgensen.
 
Kommunens aksjonskomité består i år av:
Elin Jørgensen, kommunekomiteleder
Josefine Voraa, by-koordinator
Kine Olsen, leder FN-sambandet
Reinholdt Bredrup, næringslivsansvarlig
Maria Östensson, internasjonal rådgiver og materiellansvarlig
Sif Vik, kulturansvarlig
Sturla Vik, ansvarlig for undervisningsopplegget
Sebastian Hansen Henriksen, idrettsansvarlig
Mona Haugli, Avdeling for oppvekst og utdanning
Karen Marie Møller, områdeleder