Det er Seniorrevyen i Tromsø som inviterer alle barn fra tre år oppover til «Julestri med julevri», en gratis og åpen teaterforestilling nå i førjulstida.
 
Styreleder i Seniorrevyen, Aksel Sollie, vil ikke avsløre alt for mye om innholdet og handlingen, men kan røpe litt:
 
– Det er teater og dukketeater. Til teaterstykket er det selveste julenissen som kommer på besøk, men han får litt problemer og det må han ordne opp i. Hva gjelder dukketeateret, det sier vi ikke så mye om ennå. Man må nesten komme på forestillingen for å se hva det dreier seg om, sier Sollie hemmelighetsfullt.


Julegavene blir borte(!)

Programmet for forestillingen, som er i tre deler, røper riktig nok litt mer:
  • JULESTRI MED JULEVRI: Nissefar har gjort alt klart til jul og skal bringe ut gavene. Da oppdager han at sekken med gavene er borte. Noen har tatt dem! Men han skal nok finne tyven...

  • MAX OG MAXI: Hunden Maxi har vondt i ei tann, og gutten Max skal forsøke å hjelpe ham, men med mange forviklinger.

  • DE LYSTIGE HØNER FRA TROMSØ: Dette er historien om to høner som ikke bare vil legge egg. De vil også danse.
     

Også voksne kommer til å le
 
Seniorrevyens barneforestilling er egentlig en julegave til Tromsø kommune, kan Sollie fortelle.
 
– Vi gir denne gaven av flere grunner. Vi er veldig takknemlig for alt vi har fått fra kommunen. Kommunen har gitt oss en del økonomisk støtte, og vi har fått så fin behandling fra Kulturhuset. Vi ønsker derfor å gi noe igjen for det, sier Sollie og legger til:
 
– Grunnen til at Seniorrevyens gave er en forestilling for barn, er for å vise at vi gamle folk har noe bidra med, også overfor barn. Men jeg tror nok også at de voksne som blir med barna på forestillingen kommer til å synes det er morsomt.
 
 
Hvor og når?
 
Seniorrevyens juleforestilling er søndag 8. desember på Rådstua teaterhus. Forestillingen har to oppsetninger for dagen:
  • Første forestilling starter klokken 13:00
  • Andre forestilling starter klokken 14:30
Forestillingen er, som nevnt, gratis og åpen for alle barn fra tre år og oppover og medfølgende voksne. Det kreves ingen billettbestilling eller påmelding.


Aksel Sollie hos Seniorrevyen og Anni Skogmann - FrP

(KOM MED GLADNYHET: Aksel Sollie i Seniorrevyen var nylig innom Tromsø rådhus og «overrakte julegaven» til Anni Skogman, leder i kultur, idretts- og friluftsutvalget.)