I dag fikk Hugo endelig premien sin – en stor brannbil, omvisning i brannbilen og ikke minst en god klem fra brannbamsen Bjørnis!
- Vi var her lenge på åpen dag, og fikk være med opp i liften og danse med Bjørnis. Hugo koste seg veldig, og det gjorde strengt tatt vi voksne også, sier mamma Chisato Ueno.

Viktig fokus på barn
Åpen dag på brannstasjonen arrangeres hver høst, og brannsjef Øystein Solstad forteller at nettopp denne møtepunktet er svært viktig for de ansatte på Brann og redning.
- Barn er utrolig viktige i arbeidet vårt. På samme måte som at barn ofte er den som er «miljøpolitiet» hjemme, og sørger for god kildesortering, er barna også gode små brannmestere i hjemmet. De lærer mye og fort, og er veldig viktige å huske på i forebyggingsarbeidet.

Snakk om brann!
Solstad per på at barn lærer mye om brannforebygging og brann gjennom skolen, åpen dag og brannvernsuka, og at de gjerne tar med seg kunnskapen hjem til foreldrene.
- Da er det viktig at foreldre følger opp. Gjennomfør brannøvelse hjemme, og snakk om hva man skal gjøre hvis det begynner å brenne. Det er lurt å øve på hva man skal gjøre, for vi ser at barn ofte kan bli redde hvis brannalarmen går om natta, og da gjemmer de seg. Har man øvd på det man skal gjøre er det enklere for barna å huske det hvis det plutselig begynner å brenne, sier brannsjefen.

Godt for samholdet
Solstad føyer til at gjennomføringen av åpen dag også er viktig for de ansatte på Brann og redning.
- Åpen dag er den dagen i året der vi har flest store smil inne på brannstasjonen. Alle som jobber her stiller opp, enten det er til å danse med Bjørnis, stå i kafeen eller kjøre lift. Vi har det utrolig trivelig sammen, og denne dagen gjør veldig godt for samholdet her på stasjonen, sier Solstad.