Mester Grønn på Nerstranda, Jekta og Pyramiden, Pellerin AS, Bedriftskompetanse AS, Tromsø Telecom AS og Tryg Forsikring Tromsø har det siste året blitt sertifiserte Miljøfyrtårn-bedrifter.

- Jeg er så glad for å kunne dele ut disse bevisene til nettopp dere. Dere gjør en så viktig jobb – folk skal se til dere for å lære hva man selv kan gjøre for å hjelpe kloden vår gjennom klimaendringer. Det trengs, når vi vet at hver husholdning i Tromsø bruker 22 tonn Co2 i året, sa Kristin Røymo under seremonien.

Tar miljøansvar
Miljøfyrtårn er et konkret og effektivt verktøy for sertifisering og miljøledelse, som hjelper private og offentlige virksomheter med å ta miljøansvar. Gjennom et digitalt system får bedriftene konkrete verktøy som hjelper til med å tenke miljø i alle ledd, og jobbe systematisk med miljøtiltak i hverdagen. Med gode rutiner for arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport, oppnår man en mer miljøvennlig og lønnsom drift – og du imøtekommer økende miljøkrav fra markedet. Flere virksomheter i Tromsø kommune har vært sertifisert som miljøfyrtårn helt siden 2004.

Resertifiseres
- Vi er veldig stolte over bedriftene som har oppnådd Miljøfyrtårn-sertifisering i år. Nå har vi 103 Miljøfyrtårn-bedrifter i Tromsø, og til neste år er det 35 virksomheter som skal resertifiseres hvis de ønsker å beholde sertifikatet, sier Turid Bye, leder for klima og miljø i Tromsø kommune.

Vil du og din bedrift bli sertifisert som Miljøfyrtårn? Finn ut mer her: https://www.miljofyrtarn.no/virksomhet/om-oss/dette-er-miljofyrtarn/