Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Housing first Tromsø

Egen bolig - veien mot et mer stabilt liv

Housing first er et treårig prosjekt som skal gi bostedsløse og vanskeligstilte en bolig som første ledd i veien mot et bedre liv. Type bolig og oppfølging er individuelt, og basert på personens egne behov. Aktuelle deltakere velger selv om de ønsker å delta i prosjektet. Myndiggjøring av deltager gjør ham eller henne til hovedpersonen i eget liv og erfaring fra andre land viser at det gir en mer stabil livsstil og økt verdighet. Leieforholdet inngås mellom deltaker og utleier på ordinære vilkår. 

Om Housing first som metode
Housing First som metode der tanken er at en bolig ikke er noe man gjør seg fortjent til, men en menneskerett. Bolig er en menneskerett, og det gjelder også for mennesker som har problemer med rus og/eller psykisk helse. Housing first er nå tatt i bruk i en rekke land, blant annet Sverige, Danmark, Finland – og nå også Norge, men opprinnelsen var et prosjekt "Pathway to Housing", som startet som et sosialt prosjekt i New York i 1992.

Veien mot et mer stabilt liv starter med et sted å bo; en helt vanlig bolig i et ordinært boligområde, et borettslag, et sameie eller hos privat utleier. Boligsøkeren må selv være delaktig i å finne bolig, ønske å bo der og gjøre den til sitt hjem. 
Les mere på napha.no.

Kontakt og informasjon
Ønsker du mere informasjon om Housing first - ta kontakt med prosjektleder Lena Helen Myrvoll på e-post lena.helen.myrvoll@tromso.kommune.no eller på telefon 948 61 503

Les også:

Skriv ut Skriv ut |
Del denne side: