Rundt 50 ungdomsskoleelever var med da Grønnåsen skole og Brann og redning demonstrerte hvordan en ekte utrykning til sjøs foregår. Fire elever ble tatt med ut på sjøen i gummibåt, og fikk oppleve hvordan det føles å ligge i sjøen mens man venter på å bli reddet.
- Ungdommene fikk på seg tørrdrakt og fikk gå i sjøen, mens resten av klassekameratene så på fra land. Her ringte vi inn hendelsen på ordentlig vis, og etter kort tid kom brannbåten «Rescue Aurora» rundt sydspissen for å plukke opp ungdommene, forteller beredskapsleder Johansen.
 

Se flere bilder fra øvelsen på vår Facebook-side!


Trent i basseng
Magnus Kimsaas er lærer i 9. klasse på Grønnåsen ungdomsskole, og har i år hatt et sterkt fokus på selvberging i undervisningen.
- Vi ønsket å ta med oss ungdommene til Telegrafbukta for at de skulle få kjenne på det sjokket det er å plutselig være i iskaldt sjøvann med bølger. Vi har trent på dette i basseng gjennom vinteren, men den iskalde sjøen er noe helt annet, sier han.
Etter redningsdemonstrasjonen fikk alle elevene hoppe fra moloen med klær på, for så å ta seg til land.
- Når man trener på dette i basseng er det med god temperatur og badebukse på. Derfor synes vi det er viktig å kjøre øvelser som legger seg tettere opp mot det som er realiteten for oss her i Tromsø, sier Kimsaas.

Viktig øvelse
Johansen bejubler initiativet til ungdomsskolelæreren, og understreker viktigheten av å være bevisst ansvaret ved å ferdes til sjøs.
- Vi er omringet av hav på alle kanter, og for bare ett år siden reddet vi to ungdomsskoleelever opp fra sjøen nettopp her i Telegrafbukta. Det skal ikke mange minuttene til før sjøen overmanner deg, og da er det ekstremt viktig å vite hva man skal gjøre for å berge liv. Elevene fikk i dag god innføring i hvordan de skal se etter panikk hos andre som bader, hva de skal gjøre og hvordan de skal reagere dersom uhellet er ute.