Her finner du tilrettelagt kultur- og fritidstilbud for hele befolkningen i Tromsø kommune.  

Tilskudd til integreringsarbeid i regi av frivillige organisasjoner

Søk tilskudd til integreringsarbeid i regi av frivillige organisasjoner - IMDis midler for 2021.
Ønsker du mer informasjon? 

Ta kontakt
Send oss en e-post eller ta kontakt med Evariste Nshimiyimana på telefon 950 35 418.

Idrettsaktiviteter

Tromsø kommune har et variert og bredt tilbud innen idrett. Idretten drives av Tromsø Idrettsråd med støtte fra Tromsø kommune, Troms Fylkeskommune og Norges idrettsforbund (NIF). Det arrangeres også mange inkluderende aktiviteter i samarbeid med lokale idrettslag. 
 

TURBO 
TURBO tilbyr gratis utlån av tur- og fritidsutstyr til deg som bor i Tromsø. 

Bordtennis 
Tromsø bordtennisklubb ønsker både nye og gamle medlemmer velkommen.  

Volleyball 
BKT Volleyballklubb i Tromsø er et idrettslag som driver med volleyball. Dersom du er interessert i å prøve volleyball, eller å børste støv av gamle kunster, kan du ta kontakt med BKT ved Mette K. Alstad Østvik på telefon 482 23 161.  
 
Fotball i samarbeid med Multicultural Sports Club 
Dette er et tiltak for alle voksne over 16 år som ønsker å spille fotball. Dersom du ønsker å bli med i Multicultural Sports Club, kan du ta kontakt med Irvin Kofa Junior på telefon 455 74 727.  
 
Lavterskel fotballtrening i regi av Tromsø IL 
Tromsø IL har opprettet fotballaktivitet for dem som bare ønsker å spille fotball for gledens skyld. Alle kvinner og menn fra 16 år og oppover er velkommen. Dersom du ønsker å være med på dette, kan du ta kontakt med Tom Høgli på telefon 934 15 395, eller på e-post tom@til.no
 
Basket 
Tromsø Storm inviterer alle barn og ungdommer som har lyst til å spille basket.
 
ATN Taekwondo  
ATN Taekwondo jobber aktivt for å integrere og inkludere innvandrere og andre. Dersom du ønsker å forsøke deg på taekwondo, kan du ta kontakt med Ivan Tzatchev på telefon 916 21 726. 

Kulturaktiviteter

Sommeraktiviteter
Hver år arrangerer Fritid sommerklubb for barn mellom 7 og 13 år, sommerleir for barn mellom 9 og 12 år og bootcamp for ungdom mellom 13 og 17 år. Her kan du bli med på kanopadling, fjelltur, paintball, bygging av gapahuk eller fisketur. Dette er sosiale turer hvor nye vennskapsbånd knyttes.
 
Juniorklubb og ungdomsklubb
  • Juniorklubb er et tilbud for barna fra 4. – 7.trinn. Barna kan delta i forskjellige aktiviteter blant annet diskotek, bordtennis, biljard, kiosk, konkurranser og andre leker. Det finnes juniorklubb i Hamna, i Kroken, på Stakkevollan, på Fagereng, på Mortensnes, på Kvaløyasletta bydelshus. 
  • Ungdomsklubb er et tilbud drevet av Fritidsseksjonen i Tromsø kommune for ungdommer fra 13 år til 18 år. Ungdomstiltak befinner seg i hver bydel. Ungdommer driver ulike aktiviteter blant annet film, musikk, data, kafe, biljard, bordtennis med mer. 
Musikk og dans
Kulturskolen er fagsenter for musikk og dans og gir tilbud til 2200 elever.

Gitar, piano, trommer, keyboard
  • Er du interessert i å lære deg å spille gitar, piano, trommer eller keyboard? Da kan du kan melde deg på kurs på Kulturskolen
  • Kompetansesenter for rock i Nord-Norge (KOFOR) har også tilbud for band, musikere, studiofolk, konsertarrangører og annen musikkbransje i sine øvingslokaler på Tvibit. 
Tegning, maling, keramikk og redisign
Kulturskolen tilbyr ulike kurs i visuell kunst.

Filmkurs
Filmveksthuset Tvibit er et kulturhus for unge kreative mennesker i alderen 15-25 år og kan hjelpe deg med å realisere din filmidé. Her kan du lære å lage og redigere film.
I tillegg kan du låne kamera og annet utstyr du trenger til å lage film. Tilbudet er helt gratis! De beste filmene er presentert under Nordisk Ungdom Film Festival (NUFF) i juni hvert år. 

Integreringsutvalget

Integreringsutvalget skal arbeide for å gjøre Tromsø til et mer åpent, tolerant og inkluderende samfunn der alle kan delta og få mulighet til å bidra i lokalsamfunnet.  

Tromsø Global (Internasjonal uke)

Tromsø Global er en årlig markering der alle inviteres til å feire kulturelt mangfold i Tromsø. 
 
Har du forslag eller spørsmål angående Tromsø Global, ta kontakt med prosjektleder Nasra Ali Omar på e-post.

Koordinering og samarbeid

Tromsø kommune ønsker å gi innvandrere større muligheter i sitt lokalsamfunn. Det forutsetter et godt samspill mellom offentlig og frivillig sektor. Nedenfor kan du lese om noen av organisasjonene som kommunen tidvis samarbeider tett med. 
 

Kirkens bymisjon 

Kirkens Bymisjon arbeider hver eneste dag for en bedre og mer rettferdig hverdag i norske byer. Et av deres viktige arbeidsfelt handler om flerkulturelt arbeid.  

Tromsø Turlag 

Troms Turlag er en frivillig organisasjon knyttet til Den Norske Turistforening, som ønsker å informere og inspirere alle til å bruke naturen som landsdelen har å by på.  

Tromsø Røde Kors 

Røde Kors hjelper mennesker i hele verden, inkludert i nærmiljøene i Norge og også i Tromsø. Lokallaget har også flere tiltak som inkluderer flyktninger og innvandrere i samfunnet i og rundt Tromsø.   

Amnesty International 

Amnesty Internasjonal har også lokal tilknytning til Tromsø. Én av deres mange viktige oppgaver, handler om å sikre at flyktningers og asylsøkeres rettigheter blir ivaretatt.   

Redd Barna 

Redd barna i region nord engasjerer seg i alt fra innsamlingsaksjoner, kampanje- og informasjonsarbeid til asyl- og flyktningbarns rettigheter.  

Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (SEIF) 

SEIF er en frivillig uavhengig organisasjon med en målsetting om å hjelpe nye borgere til å finne fram i det norske samfunnet, slik at de kan tilegne seg kunnskap nok til å løse egne utfordringer.