Aurora kino Fokus

Aurora Kino Fokus er den største og best besøkte kinoen i Nord-Norge. I seks saler vises det forestillinger alle dager - 362 dager i året. 

Aurora kino Fokus kan tilby verdenspremierer og filmer på både 35mm og digitalt format. Kinoen har 936 seter fordelt på seks saler. Alle setene har vipperygg og en avstand til raden foran på 120 cm. Luksussalen har skinnseter, småbord mellom setene og 130 cm radavstand, og er også tilknyttet en bar! Lerretene går fra gulv til tak, og alle setene ligger innenfor lerretsbredden. Dette gir god siktlinje i alle saler. Buede lerreter er med på å forsterke synsopplevelsen.

Narvik kino, Kirkenes kino, Alta kino og Fokus kino i Tromsø inngår det interkommunale kinoselskapet AURORA KINO IKS. Dette betyr at kinoene samarbeider om administrative funksjoner og blir mer ettertraktet blandt landets distributører.

Verdensteateret001-w
Verdensteateret

Verdensteateret

Filmhuset Verdensteatret representerer noe helt nytt i Nord-Norge, og er et fagsenter, en nettverksarena og et visningssted for det nordnorske filmmiljø. I dag huser bygget Tromsø Internasjonale Filmfestival, Tromsø Filmklubb, filmproduksjonsselskapet Filmfalken og Verdensteatret Kafé og Bar.

Prosjekter som Filmcamp, Tvibit, Nordisk Ungdomsfilmfestival genererer økt aktivitet innenfor filmbransjen, og næringen trenger et samlingssted og visningssted i Tromsø. TIFFs unike kompetanse består i å formidle og vise film, samt i å bringe folk som driver filmrelatert virksomhet sammen – fra filmskapere, kinosjefer, og distributører til filmkritikere.

Verdensteatret kino har to visninger hver dag, og fokuserer på kvalitetsfilm. Det arrangeres også konserter og andre arrangementer i salen. Verdensteatret drives av Tromsø Internasjonale Filmfestival.