Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Kommunedelplan for kulturminner og miljø - plan nr. 254

Kulturminner er spor og rester etter levd liv. Disse restene kan være ørsmå flintavslag eller rester av kull som bare arkeologene klarer å fortelle oss betydningen av: her bodde det faktisk en familie for 10 000 år siden! De forvridde vrakdelene i fjæra på Håkøya er enklere å forstå – i den grad man kan fatte at over 900 mennesker ble drept her for 72 år siden. Kulturminnene gir Tromsø identitet, særpreg og dybde fordi kulturminnene er vår historie.

Kommunen lager nå en plan for å ta vare på de viktigste kulturminnene. For første gang skal kommunen lage en plan som kun tar for seg kulturminner og som dekker hele kommunen – fra Jæggevarre til Auvær, fra Vikran til Sandøya.

For å klare dette må vi skaffe oss kunnskap. Vi skal lese, studere arkiver, befare øyer, daler og nes, fotografere og snakke med folk som bor eller har bodd på stedet. Vi ønsker å høre hva du synes er viktige historier og fortellinger, og hvilke spor du synes bør tas vare på.
Vi vil holde deg informert om hvor vi er og hva vil holder på med, og du kan legge inn meldinger til oss om folk vi bør kontakte, ting du har sett eller lest, bilder du har som kan øke vår kunnskap om historien.

Du kan følge oss på facebook
Se en smakebit av utkast til planbeskrivelsen her: Fisk.pdf Kom gjerne med kommentarer på vår facebook-side!

Planprogram

Et planprogram forteller om hvordan planarbeidet skal gjennomføres, f.eks. hvilke temaer som skal belyses og hvordan medvirkning skal sikres. Planprogrammet ble vedtatt av kommunestyret 25.mai 2016 med følgende tillegg:
  • Arbeid med planen skal omfatte vurderinger og mulige tiltak for å øke tilgjengeligheten til kulturminner for mennesker med nedsatt funksjonsevne.
  • Det skal kartlegges om Tromsø kommune som forvaltningsorgan har behov for fagkompetanse i tillegg til dagens.
  • Det skal undersøkes i hvilken grad Tromsø kommune kan samarbeide med relevante yrkeslinjer i videregående skole for å dekke fremtidig behov for kompetente tradisjonshåndverkere.
Planprogram_kulturminner og miljø.JPG
 

 
 

Les også:

Skriv ut Skriv ut |
Del denne side: