Testing

Kort fortalt

 • Bestill koronatest eller besøk vårt drop-in testsenter i Tromsø sentrum.
 • Spørsmål og svar om hjemmetesting, karantene og isolasjon.
 • Reise til Norge, Tromsø, Svalbard eller utlandet? Her finner du informasjon om hvilke regler og tilbud som gjelder for testing.

Koronasenteret i Kroken (timebestilling)

Du kan bestille time for covid-19-test ved vårt testsenter ved gamle Kroken sykehjem i Jadevegen 69. Her gis det kun PCR-test, ikke hurtigtest eller drop-in.
 
Du kan bestille test på to måter:

Bestill time via vår digitale bestillingsløsning: Timebestilling

Bestill time via koronatelefonen på 46 90 78 99.

Alle som skal teste seg må ha på munnbind, ha med legitimasjon og kunne oppgi navnet på fastlegen sin.

Testsenteret i sentrum (drop-in)

I Fredrik Langes gate 14, midt i Tromsø sentrum, kan du møte opp uten timebestilling til såkalt «drop in»-testing.

Alle som skal teste seg må ha på munnbind, ha med legitimasjon og kunne oppgi navnet på fastlegen sin.

Åpningstider

Klokken 09:00 – 21:30 (stengt mellom 11:00-12:00 og 14:30-15:30 og 18:00-19:00) alle dager inkludert lørdag og søndag.

NB! På grunn av ventetid på prøvesvaret, stenger hurtigtesting 15 minutter før hver pause eller før dagens stengetid.

Teststasjonen tilbyr
 • Standard koronatest, den såkalte PCR-testen, som er gratis. Prøvesvar får man ved å logge inn på Helsenorge.no, hvor man kan laste ned eller skrive ut prøvesvaret. Prøvesvaret kan da framvises som dokumentasjon på at man har testet negativt på covid-19, men du må selv undersøke om utskrift av prøvesvar fra Helsenorge.no anses som gyldig hos den eller de som krever dokumentasjon.   
 • Gratis hurtigtest til de som trenger det av medisinske årsaker, hvis du for eksempel har vært i kontakt med en smittet person, eller du har symptomer på covid-19.
 • Gratis hurtigtest med attest for reisende til Svalbard for personer med beboerbevis eller bekreftelse fra Trust Arktikugol (for reisende til Barentsburg)  Hurtigtest betyr at du får svar på prøven etter kort tid.
 • NB. Fra onsdag 22. september tilbys ikke drop-in-hurtigtest og attest for reisende til utlandet/fritidsreiser til Svalbard på kommunens testsenter. Vi henviser til private aktører for denne tjenesten. For tiden tilbyr både Avonova Helse og Helsepartner Nord-Norge dette. Les mer i fanen Attest på negativt prøvesvar ved reise.

Sydspissen hotell (drop-in)

På Sydspissen hotell, kjent som "Perminalen" på Strandvegen 166, helt sør på Tromsøya, kan du ta drop-in-test mot covid-19. Testsenteret holder åpent ved behov.

Barn i barnehager og barneskoler, som har fått beskjed om dette i skole eller barnehage, skal ta første test på testsenteret på Sydspissen, og får da utdelt test nummer to. 

Åpningstider uke 38 (20.-26. september):

Mandag-fredag 09:00 – 14:30
Lørdag: Stengt
Søndag 12:00 – 18:00

Åpningstider uke 39

Mandag-onsdag 09:00 – 14:30

Vi gjør oppmerksom på at:
 • Testsenteret på Sydspissen tilbyr kun hurtigtest.
 • Svalbardreisende henvises til teststasjonen i Fredrik Langes gate 14.
 • Det er et begrenset antall parkeringsplasser ved teststasjonen.
 • Køavviklingen skjer på utsiden, så kle deg slik været krever.
 • Du må ha med legitimasjon, ha på munnbind og kunne oppgi navnet på din fastlege.

Testing ved reise til Svalbard

For reisende til Svalbard har regjeringen har fastsatt krav om negativt prøvesvar på koronatest tatt i Norge i løpet av de siste 24 timene før oppsatt avgangstid.

Har du bostedsbevis for Svalbard eller bekreftelse fra Trust Arktikugol (for reisende til Barentsburg) kan du ta gratis hurtigtest for reisende til Svalbard på vår «drop in»-testing i Fredrik Langes gate 14 i Tromsø sentrum, men vi anbefaler sterkt at man tester seg på sitt opprinnelige avreisested og har med attest derfra.

Fritidsreisende eller andre personer som ikke er fastboende på Svalbard kan kjøpe denne tjenesten hos de private aktøreene som tilbyr dette.

NB! Fra søndag 20. juni kl. 12:00 vil det ikke lenger være krav om å framvise negativt testsvar for covid-19 før avreise til Svalbard for personer som kan dokumentere at de er beskyttet og kan framvise koronasertifikat.

Testing med negativ-attest for andre reisende

Vi henviser deg med behov for denne tjenesten til å benytte tilbudet hos de private aktørene Helsepartner Nord-Norge eller Avonova Helse.

Hvilken type test du trenger, og hvor lenge før avreise du må ta den, må du selv sjekke hos ditt flyselskap eller reiseoperatør.

Helsepartner Nord-Norge

Helsepartner Nord-Norge tilbyr både PCR-test og hurtigtest med attest for reisende.

Adresse: Kaigata 5

Åpningstider

Se Helsepartner Nord-Norges hjemmesider

Avonova Helse

Adresse: Grønnegata 39

De tilbyr både PCR-test og hurtigtest. Her kan du bestille time på nett: Avonova Helse Tromsø.

NB! Avonova tilbyr ikke PCR-test torsdager og fredager, da de ikke kan garantere at prøvesvaret er klart før helga.

Åpningstider

Se Avonovas hjemmesider

Symptomer på covid-19

Personer med symptomer på covid-19 bør testes raskest mulig. Dette inkluderer alle med nyoppstått luftveisinfeksjon.
 
Covid-19 har ofte følgende symptomer:

 • Feber 
 • Hoste 
 • Tungpustethet 
 • Tap av smak- eller luktesans 
 • Sår hals 
 • Sykdomsfølelse.

For de fleste gir sykdommen bare mild til moderat sykdom. Noen få vil trenge legehjelp. Dersom du på et tidspunkt skulle oppleve behov for legehjelp må du ringe din fastlege eller legevakta (telefon 116 117). Ved akutt alvorlig sykdom ring 113. Dette gjelder også om du får behov for legehjelp før du har fått prøvesvaret. Opplys da om at du har blitt testet når du kontakter lege. Tegn på alvorlig sykdom er blant annet feber og nedsatt allmenntilstand kombinert med tungpust.

Koronasjekken 

Syns du det er vanskelig å vite om du skal teste deg? Da kan du ha nytte av tjenesten «Koronasjekk»

Koronasjekken, som HelseNorge.no står bak, hjelper deg å finne ut av om du trenger å testes, og viser deg veien videre. Etter at du har besvart noen spørsmål vil du få kortfattede og tilpassede råd til din situasjon. Du er anonym når du bruker tjenesten.
 

 
Trenger du akutt helsehjelp?  
 • Hvis du har behov for rask helsehjelp og føler deg alvorlig syk skal du ringe ambulanse (113)
 • Hvis du føler deg syk og trenger helsehjelp, skal du ta kontakt med din fastlege eller legevakt (116 117)
 • Hvis du skal testes eller er usikker på om du bør testes, ring kommunens koronatelefon  469 07 899.  (Åpningstidene kan variere – du finner gjeldende åpningstider øverst i artikkelen i ingressen).  
 • For hørselshemmede er det en egen SMS-tjeneste. Les mer om dette under fanen «For hørselshemmede». 

Prøvesvar 

Prøvesvaret får man ved å logge inn på Helsenorge.no, hvor man kan laste ned eller skrive ut prøvesvaret. Prøvesvaret kan da framvises som dokumentasjon på at man har testet negativt på covid-19, men du må selv undersøke om utskrift av prøvesvar fra Helsenorge.no anses som gyldig hos den eller de som krever dokumentasjon.

Mens du venter på prøvesvar 

Hold deg hjemme så lenge du har symptomer. Dersom du omfattes av karantenebestemmelsene, skal du overholde karantenen ut tiden. Om du er symptomfri, og ikke omfattes av karantenekravene, rådes du likevel til å holde deg hjemme til du har fått svar på testen. Dette er svært viktig for å unngå smittespredning. De du bor sammen med trenger ikke å være hjemme, så lenge de selv er friske.  
 
Prøven blir levert og analysert på UNN, mikrobiologen. Den vil bli analysert og svaret vil vanligvis foreligge etter 1–3 dager. Svaret ditt vil bli lagt inn på din side på helsenorge.no. Dersom du ikke finner ditt svar innen to dager, ber vi deg kontakte koronatelefonen for å sjekke hva som kan ha skjedd.

For å finne svaret kan du følge denne oppskriften 
 1. Gå til Helse-Norge – min side på tjenester.helsenorge.no 
 1. Logg inn med bank-id eller tilsvarende 
 1. Gå på «Prøvesvar – resultat for test av koronavirus»  
 1. Trykk på Se resultat 

Dersom du ikke får til å logge deg inn og lese beskjeden, kan du ringe til koronatelefonen som da vil kunne gi deg svaret.

Negativ test 

De fleste får negativt svar. Det betyr at vi ikke har påvist det aktuelle viruset, og at dine plager sannsynligvis er forårsaket av noen annet. Vanligvis et forkjølelsesvirus eller influensavirus.
Dersom du var i karantene før du ble testet, enten fordi du har vært i kontakt med noen som har fått påvist sykdom, eller fordi du har vært på reise skal du fullføre karantenen med samme sluttdato som tidligere.
 
Dersom du ikke har vært i karantene før du ble testet kan du gå på jobb når du har blitt symptomfri. Husk at det uansett er viktig å holde avstand til andre og vaske hendene ofte.
Prøvesvaret vil dukke opp automatisk på helsenorge.no 

Positiv test

Positivt svar betyr i denne sammenhengen at du har viruset. Dersom testen er positiv blir du ringt opp og du vil få informasjon om isolasjonsregler. Alle positive personer vil bli intervjuet med skjema DHIS-2, som er et nasjonalt spørreskjema.  
 
Du kan lese mer om dette på Folkehelseinstituttets nettsider. Intervjuet vil hjelpe oss med å finne ut hvem du kan ha fått smitten av og hvem du kan ha smittet.
 
Vi ønsker også å innhente opplysninger om nærkontakter, slik at personer som kan ha fått smitte fra deg, settes i karantene. Er testen positiv, betyr det et de du bor sammen med må være i karantene. Når vi ringer deg vil du få flere opplysninger, blant annet om når du er ferdig med isolering. Du har også mulighet å stille spørsmål.  

Inkonklusiv test 

Av og til er svaret «inkonklusivt». Det vil si at det ikke er mulig å konkludere om du har blitt smittet eller ikke. Dette kan skyldes små mengder virus. Men vanligvis skyldes det at testen er overfølsom. Smitteteamet vil kontakte deg for eventuelt ny avtale for testing.
 

Her kan du se hvordan vi behandler dine personopplysninger.

Isolasjon

For å unngå smittespredning er det viktig at du følger reglene for isolering 
 • Du skal ikke gå ut av hjemmet, men kan oppholde deg i egen hage eller på egen balkong.
 • Du må få hjelp av andre til å gjøre nødvendige ærend.
 • Hold minst 1 meters avstand til dem du bor sammen med når det er mulig.
 • Hvis mulig, ha eget rom og bad. Bruk egne baderomsartikler, som for eksempel håndkle.
 • Avtal med legen din hvordan du skal følge med på egen helsetilstand.
 • Vask overflater hyppig.
 • De du bor sammen med, skal være i karantene.
 • Isoleringen varer i tre døgn etter at du er helt frisk og minst åtte dager etter at du ble syk.

For informasjon om regler for karantene og isolasjon for personer som reiser inn til Norge henviser vi til de nasjonale aktørene:

Helse-Norge: Reiser til og fra utlandet
Folkehelseinstituttet: Innreisekarantene og regler ved ankomst til Norge
Regjeringen: Innreise til Norge og koronavirus – spørsmål og svar

Troms kommune har avtale med Radisson Blu, Tromsø som karantenehotell.

For spørsmål:

Telefon: 77 79 00 00
E-post: servicetorget@tromso.kommune.no

Information in different languages:

Smittestopp-app

Smittestopp er en app fra Folkehelseinstituttet (FHI). Den er frivillig å bruke, og ett av flere tiltak som kan bidra til å begrense spredningen av covid-19. Appen har 16-års aldersgrense. Appen funker slik at hvis en person med koronavirus gir beskjed gjennom Smittestopp, får du melding hvis du har vært i nærheten av vedkommende. Hvis du selv blir smittet, kan du gjøre det samme. Dermed kan appen være med på å hindre at flere blir syke. Smittestopp er tilgjengelig for Android og Apple-enheter, og kan lastes ned herfra:

Mer info om personvernhensyn og appen finner du på Folkehelseinstituttets nettsider: Om smittestopp – FHI.no

Smittesporing i Tromsø

I en pandemi som covid-19 er smittesporing et viktig arbeid som er lovfestet gjennom smittevernloven. Tromsø kommune har etablert et smittesporingsteam som skal følge opp personer som tester positivt på covid-19 (SARS-COV 2.) For å kunne utføre dette arbeidet er det nødvendig å behandle personopplysninger.

Formål

Hensikten med sporingsarbeidet er å bidra til rask kartlegging av personer som er smittet eller er i fare for å bli smittet, og formidling av karantene eller isolasjonsråd. Videre skal sporingssystemet gjennom overvåkning på befolkningsnivå også bidra til å følge smitteutbredelse og vurdere effekt av smitteverntiltak.

Hvilke opplysninger samler vi inn?

Hvis du har blitt testet for covid-19 kan du logge deg inn på helsenorge.no for å lese svaret på testen.

Dersom din test er positiv, vil smittesporingsteamet kontakte deg per telefon. Du vil bli spurt om opplysninger som kontaktdetaljer, fødselsnummer, symptomer, underliggende sykdom, yrke, og arbeidsgiver. I tillegg vil vi spørre deg om reiser og andre oppholdssteder den siste tiden. For å sikre kvalitet i innsamlingen bruker smittesporingsteamet et spørreskjema som er laget spesielt for smittesporingsarbeid ved pandemier. Smittesporingsteamet vil rutinemessig kontakte deg minst to ganger i løpet av din sykdomsperiode.  

For å få en idé om hvor du kan ha blitt smittet spør vi også om når og hvor du har vært i de siste to ukene før du ble syk, og hvilke personer du har hatt nærkontakt med i tiden fra og med 48 timer før du fikk symptomer.

Hvem deles opplysningene med?

Dersom du har fått påvist smitte er kommunen forpliktet til å videreformidle disse opplysningene til Folkehelseinstituttet (FHI). Din arbeidsgiver blir kontaktet dersom du er helsepersonell, jobber i store bedrifter eller i barnehage og skole. Ved behov for oppfølging i annen kommune kan det være nødvendig å videreformidle opplysninger til kommuneoverlegen i den aktuelle kommunen.

Det er også viktig at de du kan ha smittet får beskjed om dette, slik at de kan ta forholdsregler for å unngå videre smittespredning. For å sikre dette vil de personene du oppgir som nærkontakter bli kontaktet av smittesporingsteamet. De vil kunne bli kontaktet både via SMS og ved oppringing fra en smittesporer.  Vi vil ikke oppgi ditt navn til nærkontakten med mindre du samtykker, men kan ikke utelukke at vedkommende vil kunne resonnere seg fram til hvem den smittede er.

I særlige tilfeller der kommunen vurderer at noen kan være smittet eller står i fare for å kunne bli smittet, vil vi kunne videreformidle opplysninger uten ditt samtykke.

Lagring

Selve opplysningen om at du er smittet vil bli lagret i din pasientjournal. Øvrige opplysninger som innhentes lagres i Fiks Smittesporing, en nasjonal løsning utviklet for kommunenes smittesporingsarbeid. Folkehelseinstituttet vil også ha disse lagret i meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS). Analyser vil ikke inneholde navn og fødselsnummer eller andre direkte gjenkjennende opplysninger.

Hvilke rettigheter har du?

 • Du har rett til innsyn

Du kan henvende deg til kommunen og be om å få innsyn i dine personopplysninger. Foreldre/ foresatte har rett til å vite hvilke opplysninger som er registrert om egne barn fram til de er 16 år. Dersom barnet er mellom 12 og 16 år skal det få uttale seg før innsyn eventuelt kan gis.

Vi vil svare på din henvendelse innen 30 dager. Vi vil be deg om å bekrefte identiteten din eller oppgi ytterligere informasjon før vi lar deg ta i bruk dine rettigheter overfor oss. Du må derfor legge ved kopi av gyldig legitimasjon. Dette gjør vi for å være sikre på at du er den du er, og at ingen andre gir seg ut for å være deg.

 • Du har rett til korrigering 
 • Du har rett til å be om begrensning eller sletting 
 • Du har rett til å klage til Datatilsynet 

Dersom du oppdager feilaktige personopplysninger om deg selv kan du kreve at vi korrigerer informasjonen. Kommunen skal også på eget initiativ rette mangelfulle eller feilaktige opplysninger. Dersom du mener kommunen registrerer informasjon om deg som ikke er nødvendig, kan du be om at denne informasjonen blir begrenset eller slettet. Dette gjelder ikke dersom opplysningene skal oppbevares i henhold til annen lovgivning, for eksempel arkivloven. Hvis du mener at vår behandling av personopplysninger ikke stemmer med det vi har beskrevet her, eller at vi på andre måter bryter personvernlovgivningen, så kan du klage til Datatilsynet. Du finner mer informasjon på Datatilsynets nettsider.

 • Kostnadsfrie rettinger 

Når du ber om innsyn, retting, sletting eller tar i bruk andre rettigheter etter personvernreglene, er dette gratis, med mindre anmodningene dine er åpenbart grunnløse eller overdrevne.

Kontaktinfo

Kommunedirektøren er øverste ansvarlig for behandling av dine personopplysninger. Dersom du har spørsmål om behandlingen av dine personopplysninger, kan du sende e-post til postmottak@tromso.kommune.no eller personvernombud@tromso.kommune.no

Spørsmål og svar om smittehåndtering, testing og karantene

Fra mandag 27. september 2021 er det innført nye regler for håndtering av koronasmitte, såkalt nedjustert TISK-strategi.  

Hovedpunkter

 • Hold deg hjemme hvis du har symptomer på luftveisinfeksjon, og test deg for covid-19. Dette kan man gjøre enten på et av kommunens testsenter eller med en selvkjøpt hjemmetest.

 • Personer som har fått påvist covid-19 må være isolert i 10 dager.

 • Uvaksinerte husstandsmedlemmer (eller tilsvarende nære) til noen som får påvist covid-19 har karanteneplikt. Karantenepliktige husstandsmedlemmer kan likevel teste seg ut av karantenen.

 • Øvrige nærkontakter (venner, kolleger, klassekamerater) har ikke lengre karanteneplikt men oppfordres til å teste seg.

 I fanene under vil du finne en rekke spørsmål og svar som forhåpentligvis vil gi deg den informasjonen du trenger. Finner du ikke informasjonen her kan du ringe vår koronatelefon på 46 90 78 99.

Kommunens testsentre

Kommunen testsentre holder fortsatt åpent. 

 • På koronasenteret i Kroken kan du bestille time og få tatt en PCR-test. 
 • På testsenteret i sentrum er det drop-in, og her kan du få tatt både PCR og hurtigtest.

Å teste seg på kommunens testsentre er gratis.

Åpningstider

Hjemmetesting

Du kan også teste deg hjemme ved å bruke en hurtigtest du har kjøpt selv. (Enkelte grupper kan også få utdelt gratis hjemmetester. Se hvem dette gjelder lenger ned på siden.)

Til de som kjøper hjemmetester har vi følgende råd: 

 • Kjøp CE-merkede tester. Helst de testene som er på EU-s «common liste», men i det minste tester fra de samme produsentene som er på godkjenningslista. Disse kan blant annet kjøpes på apoteket. 

 • Tester som analyserer spytt (spytt-prøver) er ikke egnet. 

I tillegg er følgende viktig: 

 • Følg bruksanvisningen nøye.

 • Vær nøye på tid for avlesning. Dersom testene blir liggende over tiden kan de sakte begynne å vise et positivt svar, selv om testen egentlig er negativ. Det er svaret som foreligger på rett tidspunkt som har betydning. 

 • Dersom symptomene vedvarer bør du ta ny test. 

NB: Et negativt testsvar må ikke brukes som begrunnelse for å gå på jobb/skole med symptomer. Har du tegn på luftveisinfeksjon må du fortsatt være hjemme. Først når du er feberfri og i fin form kan du gå tilbake på jobb eller skole. Lett hoste eller lignende som henger i, er ok.  

 • Si ifra til de du bor sammen med. Dersom noen av disse er uvaksinerte må de holde seg hjemme inntil du får beskjed fra smittesporingsteamet om hvem som må være i karantene. 
 • Ring til smittesporingsteamet på telefon48 22 61 27. De vil da ordne slik at du får tatt en ny test med PCR og få bekreftet prøvesvaret.  De vil også ha en samtale med deg for å kartlegge situasjonen til deg og dine nærkontakter. 
 • De viktigste nærkontaktene er de du bor sammen med og eventuelt andre som du har svært nær kontakt med. Dette vil typisk være en bestevenn eller en kjæreste. Disse vil smittesporingsteamet kartlegge og gi råd for. 

 • Andre som ikke er dine husstandsmedlemmer, kan også være dine nærkontakter. Dette er personer du har vært i kontakt med fra og med 48 timer før du fikk symptomer. Dersom du ikke har symptomer er det fra og med 48 timer før du tok testen.

  • Her må du selv vurdere hvem du har vært så nær at du har kunnet smitte dem. I denne sammenhengen ikke så viktig med nøyaktige grenser for når man er nærkontakt. 

  • Disse personene må du selv kontakte, og fortelle dem at de er nærkontakter. Du kan da henvise de til kommunens nettside der det står hva de må gjøre. 

Dersom den smittede er et barn vil smittesporingsteamet bidra med å kontakte barnehage/skole/idrettslag eller tilsvarende

Ved en positiv test må du være isolert i eget hjem de neste 10 dagene. Du vil finne mer om hvilke retningslinjer som gjelder for deg som isolert hos Helsenorge: Karantene og isolasjon 

Hovedregelen er at husstandsmedlemmer må være i karantene. Det finnes imidlertid flere unntak fra dette.

Unntak 

Jeg har hatt covid-19 de siste 12 månedene eller er fullvaksinert.

Gjelder dette deg, har du ikke plikt til å være i karantene. Du kan leve som normalt, men du bør være oppmerksom på symptomer på luftveisinfeksjon, og også atypiske symptomer som hodepine eller magesmerter. Ved symptomer må du teste deg. Da anbefaler vi at du tar en PCR-test på et av kommunens testsentre. 

Jeg fikk første vaksinedose for minst tre uker siden.

Gjelder dette deg, kan du også slippe karantene hvis du tar en PCR-test én gang mellom dag 3 og dag 7. Ellers må du være oppmerksom på symptomer på luftveissykdom. 

Jeg er uvaksinert, men er ikke lenger i kontakt med den smittede.

Uvaksinerte kan også teste seg ut av karantene. Dette forutsetter at du ikke lenger er i kontakt med den smittede. Dette kan være hvis den smittede eller du selv har flyttet ut, eller at den smittede bor på eget rom, har eget bad og får tilbrakt mat eller har eget kjøkken. 

Dersom du er uvaksinert, har avsluttet kontakten med den smittede og ønsker å teste deg ut av karantene er det følgende muligheter: 

 • Du kan ta en PCR-test så snart som mulig, og deretter annenhver dag i til sammen sju dager 

 • Du kan ta en hjemmetest så snart som mulig og deretter hver dag i til sammen sju dager.

  • Dersom du velger hjemmetest vil du kunne få utdelt slike fra kommunens testsenter i Kroken.

Har du fått beskjed om at du er nærkontakt anbefaler vi at du tar en test så snart som mulig. Inntil at denne testen er gjort og resultatet er negativ anbefaler vi at du unngår kontakt med andre.  Du kan enten ta en hjemmetest eller bli testet på et av kommunens testsentre.

Dersom testen er negativ kan du leve som normalt, men vi anbefaler at du tar en ny test neste dag. 

 • Er du under 18 år kan du få utdelt to hjemmetester på kommunens testsenter i Kroken. Eller du kan bruke en hjemmetest du har kjøpt selv. 

 • Er du over 18 år må du kjøpe testene selv. Se egne råd om selvkjøpte hjemmetester lenger opp. 

 • Du kan også få tatt test på et av kommunens testsenter. 

De neste 10 dagene bør du være ekstra oppmerksom på symptomer på luftveisinfeksjon. Får du symptomer må du være hjemme og ta en test. I dette tilfelle anbefaler vi at du får tatt testen på et av kommunens testsenter. 

Følgende grupper kan få utdelt hjemmetester: 

 • Husstandsmedlemmer til en person som har testet positiv på covid-19 og som skal teste seg ut av karantene når kontakten med den smittede er avsluttet.
   
  • NB. Gjelder ikke hvis du har hatt covid-19 i løpet av de siste 12 måneder eller om du er fullvaksinert. Da har du fritak fra karantene uansett. Har du tatt én vaksinedose har du også fritak dersom du tar en negativ PCR-test mellom dag 3 og 7. 
 • Nærkontakter utenom husstanden (eller kjæreste/bestevenn) som er under 18 år.

  • Det betyr at du som er nærkontakt utenom husstanden og er over 18 år kan enten kjøpe hjemmetester selv, eller du kan bli testet på et av kommunens testsentre.

   Denne aldersgrensen er satt på bakgrunn av at kommunene har et begrenset antall hurtigtester, og må gjøre en stram prioritering. 

Testene kan hentes på koronasenteret i Jadevegen 69 i Kroken.

Fant du det du lette etter?
Så dumt! Fortell oss gjerne hva du lette etter, så vi kan bli bedre.
Så bra! Fortell oss gjerne hva du lette etter, så vi kan bli enda bedre.