På hovedbiblioteket er åpningstidene følgende:
Mandag og torsdag kl. 12-19
Tirsdag, onsdag og fredag kl. 09-15
Lørdag kl. 11-15
Søndag kl. 12-16
OBS: Stengt pinsehelga 30. mai - 1. juni.

Bibliotekene i Kroken og Tromsdalen har sine vanlige åpningstider:
Mandag kl. 13-19
Tirsdag kl. 09-15:30
Onsdag kl. 09-15:30
Torsdag kl. 13-19
Fredag: stengt
Lørdag kl. 11-15
OBS: Stengt pinsehelga 30. mai - 1. juni.


Vi åpner gradvis opp nå. Du kan komme inn, lete i hyllene etter det du trenger, og låne og levere bøker. Du kan oppholde deg i bygget i maks 30 minutter. Det er mulig å skrive ut fra egen PC eller mobil og betale med kort på nett. 

Fra tirsdag 2. juni kan du bruke kopieringsmaskin, toalettene og lese avisene i aviskroken. Det åpnes opp for flere sitteplasser samtidig.

Du kan dessverre ikke oppholde deg på lesesal eller mezzaninen. Du kan heller ikke bruke PC-er og kaffemaskin. Selvbetjent bibliotek er fortsatt stengt.

Vi er tilgjengelige i skrankene for spørsmål i åpningstidene. Hvis du trenger lengre veiledning, for eksempel med særemne eller slektsforskning, kan du kontakte oss på telefon eller e-post.

I løpet av juni regner vi med at det meste vil kunne åpnes opp, dersom situasjonen ikke endrer seg.

 

Slik bestiller du bøker

Den enkleste måten å bestille på er å bruke Bibliofil-appen, eller å logge inn via vår nettside. Du bruker lånenummer og pin-kode eller passord for å logge inn. Søk opp det du vil ha og bestill. Husk å sjekke at det du vil bestille er ledig på det biblioteket du vil hente på. 
Logg inn via bibliotekets nettside
Du kan også ta kontakt med filialene i Kroken og Tromsdalen i deres vanlige åpningstider.

Slik henter og leverer du bøker

Du får beskjed på SMS eller e-post når bestillingen din er klar, og du må hente den innen en uke. Husk å ta med lånekort for deg selv og/eller for den du eventuelt henter for. Du kan også levere bøker i våre åpningstider.

Bestill en bokpose med overraskelser til barn

Har du barn kan vi sette sammen en bokpose med bøker som passer i alle alder og interesser. Send oss en epost med navn, lånenummer henteavdeling og si litt om interesser, alder på barnet eller barna og hvor mange bøker du ønsker, så ordner vi en pose klar. Du mottar en epost eller sms når posen er klar til å hentes.

Hva skjer med mine lån?

Du kan fornye dine lån på vanlig måte via min side eller i Bibliofil-appen. Du kan også låne og levere bøker på biblioteket. Se våre åpningstider øverst.

Jeg har et spørsmål. Er det noen jeg kan kontakte?

Bibliotek og byarkiv har mailadressen biblioteket@tromso.kommune. Denne adressen kan brukes dersom du lurer på noe. Vi svarer også på meldinger som blir sendt inn til Facebook. Hovedbiblioteket har telefon 77 79 09 00, og du kan ringe i ordinær åpningstid (se øverst).

Annen informasjon

Tromsø bibliotek og byarkiv følger situasjonen rundt koronoaviruset tett, og følger kommunens råd som til enhver tid gjelder. For ytterligere informasjon se Alt om korona i Tromsø / Corona: Advice and info​.