koronaviruset nettsted forside.pngBibliotek og byarkivet og alle bibliotektjenestene er stengt fram til og med 13. april som tiltak for å hindre smitte av koronaviruset.

 

Spørsmål og svar

Hvor lenge blir Bibliotek og byarkiv stengt?

Vi vet ikke hvor lenge koronakrisen vil vare, men nå har alle biblioteker i Tromsø stengt til og med 13. april. Det gjelder også Byarkivet og filialene i Kroken og Tromsdalen.

Hva skjer med mine lån?

De som allerede har lånt noe på biblioteket, har fått forlenget alle sine lån til 30. april.

Kan jeg innlevere bøkene jeg har lånt?

Vi ber publikum om ikke å komme med innleveringer så lenge vi har stengt. Eventuelle purringer blir stoppet.

Er det mulig å reservere og bestille bøker?

Biblioteket har sett seg nødt til å stoppe reservering og bestilling av bøker på våre nettsider / app, siden ingen heller kan låne, eller hente sine bestillinger mens vi er stengt.

Er det mulig å få lånekort mens biblioteket er stengt?

Nå har du mulighet til å skaffe deg et digitalt lånekort hvis du er voksen og ikke har det fra før. Dette er et fullverdig nasjonalt lånekort som du som låner uten nasjonalt lånekort fra før kan skaffe deg ved å registrere deg på nb.bib.no. Tjenesten krever at du identifiserer deg ved hjelp av ID-Porten (MinID, BankID, med flere). Som digital nasjonal låner har du tilgang til nasjonale bibliotektjenester som for eksempel Filmbib.

Jeg har et spørsmål. Er det noen jeg kan kontakte?

Bibliotek og byarkiv har mailadressen biblioteket@tromso.kommune. Denne adressen kan brukes dersom du lurer på noe. Vi svarer også på meldinger som blir sendt inn til Facebook.

Annen informasjon

Tromsø bibliotek og byarkiv følger situasjonen rundt koronoaviruset tett, og følger kommunens råd som til enhver tid gjelder. For ytterligere informasjon se Alt om korona i Tromsø / Corona: Advice and info​.