Åpningstid
Se Åpningstider for oversikt over normal åpningstid og eventuelle endringer.

Tilgang og begrensninger
De fleste tjenestene våre er nå åpne. Det er ingen grense for hvor lenge du kan oppholde deg i bygget i åpningstidene, men vi oppfordrer til å gjøre besøket kort. Hold to meters avstand til andre, og bruk gjerne munnbind om du har mulighet til det. Ellers gjelder følgende begrensninger:
  • Antall sitteplasser og PC-er er begrenset.
  • Det er kun lov med to personer samtidig på grupperommene.
  • Advokatvakt er avlyst inntil videre.
  • Du kan skrive ut, kopiere og skanne, men av hensyn til smittevern kan vi ikke hjelpe med digitale tjenester som tar lengre tid.
  • Det er kun én PC tilgjengelig på barneavdelingen. 
  • På spillrommet kan det også være bare én person om gangen. 
  • Aviser, kaffemaskin og toaletter er tilgjengelige.

Smittevern
Ikke kom på biblioteket hvis du er syk. Vi ber om at du følger FHIs retningslinjer og holder to-meters avstand til andre.  Bruk antibac når du kommer inn og forlater bygget, og før du bruker automater eller PC-er.  

Slik leverer du bøker

Du kan levere bøker som vanlig i våre åpningstider. Det er også mulighet for å levere inn utenom vanlig åpningstid, i den blå innleveringskassen som er plassert mellom biblioteket og Aurora Kino Tromsø. Denne kan benyttes når kinoen har åpent. 

Bestill en bokpose med overraskelser til barn

Har du barn kan vi sette sammen en bokpose med bøker som passer i alle alder og interesser. Send oss en epost med navn, lånenummer henteavdeling og si litt om interesser, alder på barnet eller barna og hvor mange bøker du ønsker, så ordner vi en pose klar. Du mottar en epost eller sms når posen er klar til å hentes.

Jeg har et spørsmål. Er det noen jeg kan kontakte?

Bibliotek og byarkiv har mailadressen biblioteket@tromso.kommune.no. Denne adressen kan brukes dersom du lurer på noe. Vi svarer også på meldinger som blir sendt inn til Facebook. Hovedbiblioteket har telefon 77 79 09 00, og du kan ringe i ordinær åpningstid (se øverst).

Annen informasjon

Tromsø bibliotek og byarkiv følger situasjonen rundt koronoaviruset tett, og følger kommunens råd som til enhver tid gjelder. For ytterligere informasjon se Alt om Korona / Corona: Advice and Info.