Intensjonen var å ferdigstille den populære Sherpatrappa i år, men været har dessverre satt en effektiv stopper for det. 

- Vi hadde beregnet at trappa skulle stå helt ferdig fredag 12., men med regn, snø og kulde er det vanskelig å arbeide. Oppe i Mastebakken har vinteren kommet for å bli, og der er det en god del forstøtningsmurer som gjenstår. Når man tar værmeldingen i betraktning, er det sannsynlig at forholdene over tregrensa blir enda vanskeligere. Vi velger derfor å runde av arbeidet, og starte på ny frisk i mai neste år. Fredag fikk vi fløyet opp det vi trenger av stein for å gjøre trappa helt ferdig til våren. Steinen er lagt på trappetrinnene, men plassert slik at det går helt fint å passere på siden, forteller friluftsrådgiver Margrethe Maske Rabås.

Sherpasnø2.jpgDet betyr at sherpaene returnerer til Tromsø til våren, og at den endelige åpningen av Sherpatrappa vil skje under midnattssola. 

Grøfter og stikkrenner
Noe av det siste arbeidet som ble gjort i år, er reperasjon av den første delen av Akslastien. Her er det gravd grøfter og laget stikkrenner mellom snuplassen i Fløyvegen og Lilleaksla. 
- Denne delen av stien er faktisk en 90 år gammel bilvei. Den ble bygget av en gruppe tromsøværinger på 1930-tallet, og målet var å bygge bilvei helt opp til Storsteinen. De ga seg da de kom til Lilleaksla… Sherpaene har i samarbeid med maskinfører altså gravd grøfter og bygget stikkrenner på denne veistubben. Dette er gjort for å få kontroll på vannet, slik at det ikke renner i stien og vasker den ut ytterligere, sier Rabås. 

Dreneringen i massene ser ut til å gå bra. Noen få steder kan det være ganske gjørmete, men dette er noe Rabås håper vil gi seg etterhvert. 

Vil du ha en egen "sherpamur" i hagen?
Mange tromsøværinger har sett med lengsel på steinhaugen som ligger på grusbanen på vei inn til gravlunden på Elvestrand, vis a vis Tuil camping. 
- Vi har fått mange henvendelser fra folk som ønsker å bruke av steinen som ligger på «Tønna» i Tromsdalen. Nå kan faktisk alle som vil, hente den steinen de ser nytte av her. Mandag 15. oktober kommer Bydrift for å rydde banen, men fram til da kan alle som vil hente seg stein for å bygge sin egen lille Sherpatrapp, forteller Rabås. 
- De store skiferblokkene i det ene hjørnet av banen må imidlertid ikke fjernes. De skal brukes til et annet prosjekt, legger hun til.