Nattevandringen vil gå fra Tromsø sentrum, over Tromsøbrua og opp Sherpatrappa. Vandringen arrangeres for å rette søkelyset mot hvor viktige bærekraftsmålene er.

Det er Norad som står bak nattevandringene, et nasjonalt krafttak for å informere om viktigheten av at vi jobber sammen for å nå bærekraftsmålene. Både Tromsø kommune og
Universitetet i Tromsø er med som samarbeidspartnere og arrangørene lover at dette blir en stemningsfull tur i flotte omgivelser.  

– Bærekraftsmålene er en felles arbeidsplan for hele verden for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. Vi gleder oss til å arrangere nattevandringen i vakre Tromsø, sier direktør i Norad, Jon Lomøy.  

Eierskap til bærekraftsmål 13
Tromsø kommune og Universitetet i Tromsø har i forbindelse med nattevandringen tatt ekstra eierskap til bærekraftsmål 13 – stoppe klimaendringene. Kommunen har vedtatt en klima-, miljø- og energiplan med ambisiøse mål og 122 tiltak for å bedre klima i regionen.  

– Det haster. For å berge kloden må vi alle engasjere oss og bidra med vårt! Derfor har vi i Tromsø kommune satt som mål å redusere klimagassutslippene med 50 prosent innen 2025 og 85 prosent innen 2030, sier ordfører Kristin Røymo.
 
Oppfordrer Tromsø-folk til å bli med  
Nattevandringen går fra torget i Tromsø sentrum, over Tromsøbrua og opp de over 1000 trappetrinnene opp Sherpatrappa. Langs løypa vil det være flere lokale kulturinnslag og på toppen venter sceneprogram og konsert. Artisten som spiller på scenen ved Fjellstua annonseres nærmere arrangementet.  

– Jeg håper hele Tromsø viser sitt engasjement for klimaet vårt og blir med på den spektakulære nattevandringen opp Sherpatrappa, sier Røymo.