Arbeidet med gangvegen som går fra Alfheimvegen til Rektor Qvigstads Gate starter denne uken. Dersom været tillater det skal også en del av parken planeres ut før vinteren kommer. Til neste år skal nye lekestativer, gapahuk og belysning på plass.

- Alfheimparken er i dag veldig gjengrodd, med få sitteplasser og slitte snarveier. I løpet av høsten og neste år vil den få et opparbeidet utrykk, og bli en park man har lyst til å bruke tid i, sier prosjektleder Kristina Abrahamsson.

IMG_5310.jpg'
Slik ser Alfheimparken ut i dag. Parken skal få nye lekeapparater, møteplasser og en bredere snarvei.

Nært sentrum
Hun peker på at Alfheimparken ligger «midt i smørøyet» hva gjelder nærhet til beboere, i tillegg til at det er kort vei å gå til og fra sentrum.
- Med klatrestativ, sklier, husker og lekekarusell vil dette bli et flott lekeområde for barn, samtidig som det blir et hyggelig sted for voksne å møtes.

Ny gangveg
Gangvegen gjennom parken skal utvides til tre meters bredde, noe som gjør at veien kan brøytes på vinterstid, og det settes også opp håndløper til å holde seg i. Neste år kommer ny belysning langs vegen på plass. Mens gangvegen oppgraderes vil det i deler av anleggsperioden ikke være mulig å gå gjennom parken, og Abrahamsson oppfordrer folk til å gå langs Kirkegårdsvegen i stedet.
- Det er synd å måtte stenge parken for gjennomgang, i og med at mange bruker den, men for å kunne utvide den er vi dessverre nødt til det. Vi jobber så raskt vi kan, og lover å åpne den så snart som mulig. 

Lurer du på noe? Ta kontakt med prosjektleder Kristina Abrahamsson på telefon 481 24 640 eller e-post kristina.abrahamsson@tromso.kommune.no