Sommeraktiviteter

Kort fortalt

  • Tromsø kommune arrangerer hvert år en rekke sommeraktiviteter for barn og unge.
  • Datoer og påmelding vil du finne på denne siden i god tid før sommeren kommer.

Er du akkurat ferdig med 1. trinn? Da kan du være med på sommerklubb. Sommerklubb er for barn mellom 7 og 13 år, og er et ukentlig tilbud i juli.

Sommerklubben har base i SFO-delen på Stakkevollan skole. Her bruker vi nærmiljøet til ulike fritidsaktiviteter som kanopadling, båt og fiske, matlaging, idrett og mye mer.

Barn på 1. til 3. trinnet har aktiviteter i områdene rundt Stakkevollan skole, Rundvannet og Varden.

Barn på 4. til 7. trinnet kan velge om de vil være med i maritim gruppe eller aktivitetsgruppe. I den maritime gruppa lærer man om fiske, bruk av båt og redningsvest, hvordan man bløgger, sløyer og fileterer fisken. Gruppa bruker skolenaustet i Hamna. I aktivitetsgruppa driver vi med ulike aktiviteter i nærmiljøet som kanopadling, orientering, idrett og lek.  

Sommerklubb koster 950 kroner per uke og arrangeres i uke 27, 28, 29 og 30. (Uke 27 og 28 er fulltegnet.) I denne perioden er det daglige aktiviteter fra klokken 09:00 til klokken 16:00. 

Hvis du har opplevelseskort oppgir du dette i påmeldingsskjemaet da vi har noen gratisplasser tilgjengelige for dette. Førstemann til mølla prinsippet gjelder.

Ta kontakt med Lene Kristin Enebakk på telefon 47 45 42 94 eller e-post for mer informasjon. 

I dette skjemaet kan du melde deg på. Alle felter merket med stjerne* er obligatoriske. Husk å ikke skrive sensitive personopplysninger.

Fyll inn gutt, jente eller skriv om du ikke ønsker å oppgi dette.
Vi tar kontakt for å avklare nærmere hva dette innebærer.
Vi tar kontakt for å avklare nærmere hva dette innebærer.
Materialet vil kun bli brukt i en rapport om sommerklubben til offentlige myndigheter. Bilder/video slettes innen ett år.


Sommerleir er for barn mellom 9 og 13 år. Du må være ferdig med 4. trinnet for å delta.  

Sommerleiren har base på Tromvik skole hvor vi sover i telt utenfor skolen. I løpet av leiren får du være med på blant annet fisketur, fjelltur, bading i hav og elv og mange andre friluftsaktiviteter.  

Vi arrangerer som regel to sommerleirer hver sommer. Datoene blir annonsert her på nettsiden i god tid. Hver leir er på fire overnattinger.  

Sommerleir koster 1 800 kroner. Det inkluderer mat, transport og aktiviteter.

Årets sommerleir er allerede fulltegnet.

Spørsmål? Send en e-post til Antonio Botturi

Bootcamp er en sommerleir for ungdom mellom 13 og 17 år.  

Sommerleiren arrangeres i Tromvik hvor vi sover i telt. I løpet av dagene får du bli med på mange ulike aktiviteter, blant annet fjelltur, fiske, bading og grilling.  

Vi arrangerer Bootcamp i august hvert år, og datoene bli annonsert her på nettsiden i god tid. Vi har fire overnattinger i løpet av leiren.  

Bootcamp koster 1 800 kroner. Det inkluderer mat, transport og aktiviteter.

Årets Bootcamp er allerede fulltegnet.

Spørsmål? Send en e-post til Antonio Botturi.

Sommeraktivitet for ungdom arrangeres i bydelene Kvaløysletta, Kroken og i sentrum. Vi bruker Fritids lokaler som base og nærområdet til ulike aktiviteter. Eksempler på aktiviteter er paintball, bading i fjæra, grilling, bowling, Tromsøbadet, turer i naturen, turnering og masse annet morsomt som vi kan finne på sammen. Aktivitetene er for ungdom mellom 13-16 år (man må være ferdig med 7.trinn), og vil foregå på dagtid mellom 12.00 og 17.00 tirsdag- torsdag i ukene 27-32. Deltakelsen er gratis, men det kreves påmelding. Man kan melde seg på en eller flere uker.

Når?
Fra og med uke 27 til og med uke 32 på tirsdager, onsdager og torsdager.
Vi møtes tirsdager klokken 12:00 på «basen» og spiser vi lunsj sammen før dagens aktiviteter. Klokkeslett for oppmøte og avslutning kan variere fra aktivitet til aktivitet, men hovedsakelig blir det fra klokken 12 til klokken 17. Lunsj er inkludert.

Uke 27: 6. - 8. juli - Kvaløysletta bydelshus
Uke 28: 13. - 15. juli -Kvaløysletta bydelshus
Uke 29: 20. - 22. juli -UMT i sentrum, Grønnegata 112
Uke 30: 27. - 29. juli - UMT i sentrum, Grønnegata 112
Uke 31: 3. - 5. august - Kroken fritidssenter
Uke 32: 10. - 12. august - Kroken fritidssenter

Hva koster det?
Deltakelse er gratis, og lunsj er inkludert.

Påmelding?
Send en SMS til 90 95 33 92 senest søndag før den aktuelle uken. Skriv navn, alder, skole og klasse, eventuelle matallergi og hvilken uke du ønsker å melde deg på.
Du kan melde deg på en eller flere uker i samme SMS.

Anbefalte smitteverntiltak vil bli overholdt.

Kontakt oss
Antonio Botturi 
telefon: 47 17 30 34

Ishavskysten friluftsråd arrangerer friluftsskole for barn og unge i sommer.

Friluftsskolen er et ferietilbud til barn og unge med et mål for øye: å ha det gøy ute i naturen, samtidig som man lærer om det enkle friluftslivet. Alle elevene vil lære å sette opp telt eller lavvo, planlegge og gjennomføre en ekspedisjon, lese og bruke kart og kompass og lære om vår plikt og rettighet allemannsretten. I tillegg har vi andre morsomme aktiviteter som humlevandring, kano– eller kajakkpadling, matlaging på bål, skileker/isfiske på vinteren, livet i fjæra etc.

Her kan du lese mer om friluftsskolen.

Vi arrangerer sommerkurs for personer med funksjonsnedsettelse fra 14 år og eldre i uke 26–30. Det blir musikk og allsang, drama og eventyr, kunst og natur, sport og trening, og friluftsaktiviteter med turer i nærmiljøet. Pris 600 kr per uke, inkl. lunsj, fra  kl. 09:00-15:00. 

Påmelding innen 1. juni på telefon eller e-post: 
Lillian Sørem: 77 60 51 92 / 90 95 86 76
Sophie Louise Coupe: 77 60 51 94 / 47 15 00 63

Vil du lære om produksjon til scene og studio? 

Audiator tilbyr ungdom mellom 13 og 20 år opplæring i arrangement, med kurs i blant annet lyd, lys, studio og produksjon. Kursene er gratis, men du binder deg opp mot et visst antall produksjoner og kursdatoer ved påmelding.

Nå arrangerer vi disse kursene:

  • Mentorprogram i musikkproduksjon: Oppstart 1. juli i Audiator studio. Mentorprogrammet vil bli gjennomført med noen av Tromsøs mest anerkjente miksere og produsenter, samtidig vil man jobbe fram en artistprofil for deltakerne.
  • Innføring i sikkerhetsarbeid på en scene: 16. – og 17. august kl.17:00 på Audiator scene. Her får du en innføring i sikkerhetsarbeid rundt en scene, hva du har lov til og hva må man være sertifisert for å kunne gjøre. Du vil også få innføring i hva som finnes av sikkerhetsutstyr og vernebekledning for tungt arbeid. NB! Dette kurset må gjennomføres før de andre scenekursene våre. 
  • Grunnleggende kurs i scenelyd: 23. - 24. august kl. 17:00 på Audiator scene + fire produksjoner i løpet av 2021/22. I dette kurset vil du få en innføring i hvordan man setter opp en liten lydproduksjon. Vi vil også se på utstyr mikrofoner, monitorer. PA, lydmiksere og plassering av disse for å gi en best mulig opplevelse for artist og publikum.
  • Grunnleggende kurs i lysteknikk: 30. - 31. august kl. 17:00 på Audiator scene + fire produksjoner i løpet av 2021/22. Her vil vi se hvordan man kan løfte en teaterforestilling eller konsert med å bruke lys og scenografi som virkemidler. Vi skal jobbe med statiske og bevegelige lys, en innføring i fx og scenografi. Vi skal også se på HMS (sikkerhet) og hva man har lov til å gjøre selv, og hva man må ha profesjonelle (sertifisert personell) for å gjøre.

Høst- og vinterkursene finner du på denne siden når de er klare.

Påmelding
Send e-post til Erling Solvang.
 

Nytt av året er tilbud om gratis sommerskole til alle skolebarn. Her kan du lese mer om tilbudet og påmelding.

Bruk bibliotekene i sommer! Vi er her for deg, og hjelper deg gjerne med å finne lesestoff til ferien. Husk lånekortet for å låne. I Tromsø er det bibliotek i Tromsdalen, Kroken og sentrum (hovedbiblioteket). Husk: Om sommeren kan du låne bøkene lengre enn én måned!

Les mer på bibliotekets sider.

Fant du det du lette etter?
Så dumt! Fortell oss gjerne hva du lette etter, så vi kan bli bedre.
Så bra! Fortell oss gjerne hva du lette etter, så vi kan bli enda bedre.