- Jeg vet at jeg går til en stor og viktig jobb, og at det er knyttet særlige forventninger til sektoren. Samtidig vet jeg, fra innsiden, at jeg har faglig dyktige ansatte med meg. Disse er hver dag er opptatt av å gjøre en forskjell for innbyggerne i kommunen, sier Trond Brattland.Brattland har vært konstituert avdelingsdirektør siden 1. august 2016. Han skal lede den største sektoren i Tromsø kommune, som alene har 3500 ansatte og et nettobudsjett på 1,2 milliarder kroner. De siste årene har det vært stor oppmerksomhet knyttet til overforbruk på området.

- Jeg vet også at en av mine viktigste oppgaver blir å bidra til at denne utviklingen snus. Den utviklingen som har vært de siste årene, er ikke bærekraftig. Heldigvis forstår alle dette alvoret, og det gjør meg trygg på at vi skal lykkes sammen, sier Brattland.

Det var i alt 20 søkere til stillingen. Administrasjonssjef Britt Elin Steinveg er glad for å få Brattland i sin ledergruppe.

- Trond er med sin dype kunnskap og sitt sterke samfunnsengasjement den perfekte kandidaten for jobben. Han har bevist at han evner å tenke både de korte og de lange linjer – og ikke minst; forene dem, sier Steinveg.

En intervjugruppe bestående av ordfører Kristin Røymo, varaordfører Jarle Aarbakke, administrasjonssjef Britt Elin Steinveg, konstituert organisasjonssjef Anne Grete Jakobsen Hansen, plasstillitsvalgt Jan Hugo Hermansen og hovedtillitsvalgt Lee Jacqueline Douse fra Norsk Sykepleierforbund har ledet arbeidet med å finne den nye avdelingsdirektøren.