Gruppebilde av sommerskole-teamet foran rådhuset.

Gratis sommerskole for alle barn i Tromsø

Alle barn og unge fra 1.–10. trinn vil få tilbud om gratis sommerskole i år. Vi har fått 8 millioner kroner i prosjektmidler fra regjeringen til sommerens nye tilbud.

Siste oppdatering 01. jun 2021

Publisert 22. Apr 2021

Målet er å gi flere unge en arena der de kan delta i faglige, sosiale og kulturelle aktiviteter i skolens sommerferie.

– Vi gleder oss til å sette sammen et innholdsrikt og variert opplegg for barn og unge i sommer. Sommerskolen har fokus på at det skal være sosialt, faglig høy kvalitet og at deltakerne skal oppleve mestring forteller prosjektleder for sommerskolen, Stina Grønbech.

Mange ulike aktiviteter

Sommerskolen er nå godt i gang med planleggingen av aktiviteter sammen med ulike samarbeidsaktører. Tilbudet blir variert, og noe for enhver smak. Barna får velge mellom aktiviteter som, dans, svømming, klatring, eksperimentering og kreativ teknologi. Sommerskolen skal gjennomføres i uke 25, 26, 31 og 32 og arrangeres på skoler og egnede steder.

Alle i målgruppen vil minimum få tilbud om å delta på en uke sommerskole. Invitasjon til deltakelse på sommerskolen vil bli sendt ut til skoler og foreldre fortløpende.

Påmelding gjøres her – logg inn med bank-ID (påkrevd)

SPENNENDE: Mille, 8 år, synes sommerskolen høres spennende ut. Hun lyst til å skate, ri på hest og kose med dyr i sommer.

Tilskudd

Bakgrunnen for prosjektmidler er at regjeringen har bevilget 500 millioner kroner til nye og utvidede sommerskoletilbud for elever i grunnskolen i forbindelse med koronaepidemien. Tromsø kommune har søkt og fått tilskuddet som ligger på rundt 8 millioner kroner.

Spørsmål om sommerskolen kan du sende til sommerskolen@tromso.kommune.no

* På hovedbildet: Vårt sommerskoleteam med prosjektleder (t.v.) Stina Grønbech, Kirsi Raty og Karoline Amb. Representanter fra Ungdomsrådet (i front) Mie Bugge og Elizabeth Klaveness og Mille Severinsen fra Workinnmarka skole.