Rullebrett

Sommerskole for ungdom

Hele sommeren er spekket med fantastiske gratis tilbud for deg som er 13-16 år. Vi tilbyr både korte og lengre kurs gjennom hele sommeren. Her er oversikt over alle aktivitetene

Siste oppdatering 14. jun 2021

Publisert 02. jun 2021

Vi praktiserer førstemann til mølla-prinsippet, og tar imot påmelding fortløpende så lenge det er plasser.

Påmelding gjøres her – logg inn med bank-ID (påkrevd)

Band- og samspillsskole

Sted: Tvibit
Tid: 21.- 24. juni eller 28. juni-1. juli kl. 10:00-16:00
(dere blir kontaktet for å avtale eksakte øvingstider)

Tromsø Musikkskole og Musikkfabrikkene på Tvibit tilbyr kurs for band og enkeltpersoner i grupper. Fokusområdene er samspill, øving og musikkglede! 

Vi er åpne for alle stilarter og varianter innenfor sjangrene pop, rock og jazz, og har instruktører med svært bred kompetanse, som til daglig utøver profesjonelt. Gjennom et firedagers kurs vil dere få muligheten til å utvikle egen musikalitet og spilleglede, få en dypere forståelse av egen sjanger og uttrykk, og ikke minst: utvikle samspillet!

Hvert band har en totimers øving mandag, tirsdag og onsdag. Kurset rundes av med generalprøve og framføring på torsdagen. Her blir det anledning for familie og kanskje en liten vennegjeng å være publikum.

Vi tilbyr to varianter ved påmelding:

1. Eksisterende band kan søke sammen for å utvikle seg og sitt uttrykk. Meld inn hvem dere er (navn, alder, instrumenter), og gi en kort beskrivelse av dere som band, deres bakgrunn og erfaring, og hvilke stilarter dere ønsker å jobbe med.

2. Enkeltpersoner med musikalsk bakgrunn og motivasjon. Meld inn hvem du er (navn, alder, instrument(er), og gi en kort beskrivelse av deg selv, din bakgrunn og erfaring, og hvilke stilarter du ønsker å jobbe med.

Twitch Livestream kurs

Sted: Tvibit
Tid: 2.–3. juli eller 9.–10. juli kl. 11:00-16:00

Har du en interesse for Gaming, YouTube eller Streaming?
Da kan du være med på et to dagers livestreaming kurs hvor du får en detaljert innføring både teoretisk og praktisk hvordan du starter å streame på Twitch.tv

Under kurset skal deltakerne få muligheten til å lære seg hva man burde tenke på før man går frem ved å lage sin kanal, branding, nettvett, teknisk, memes og hvilke ting man burde passe på og gjøre før man trykker «start stream»
Kurset er ledet av Bjørn Giswold, Spillansvarlig på Tvibit som har 5 år med erfaring innen «Content Creation» på internett!

Sommerfilmskole

Sted: Tvibit
Tid: 28. juni - 2. juli 2021

Lær å lage film på én uke! Om det skal være mini Marvel-film, romantisk komedie eller creepy grøsser kommer filmfolk fra Filmveksthuset Tvibit til hjelpe deg lage film fra scratch.

Vi kommer til å gjennomgå manus, storyboard, location-scouting, rollene i filmcrew og bruke videokamera filmatisk. Vi skal lære å regissere hverandre som skuespillere og jobbe i lag som filmteam for å skape en film på kort tid. Alt-i-ett! 

Tvibit har proft kamerautstyr som er lett å lære seg, greenscreen om vi trenger en scene på månen eller på Cuba. Det vil også være mulighet for å lære seg å redigere film; prøve ut spesial effekter og legge på musikken som du hører på. Gjengen som blir med på dette opplegget kommer til å bli godt kjent på kort tid, og til slutt blir det visning av hva vi har laget!

Du trenger ingen erfaring fra før av, men nysgjerrig rundt det å lage film og lyst til å lage noe sammen med andre er godt utgangspunkt.

Duodji – sy tinnarmbånd

Sted: Tvibit, utendørs ved fint vær
Tid: Mandag 28. juni, klokka 12.00–16.00

Duodji er et samisk ord som omfatter mange forskjellige utøvelser innen husflid, håndverk, brukskunst, kunsthåndverk og småindustri. På dette kurset skal vi lære og lage tinnarmbånd! Det blir brukt reinskinn (sisti), tinntråd, senetråd og hornknapp for å lage et helt unikt samisk inspirert armbånd!

Teáhter ja juoigan – Samisk teater og joik

Sted: Gáisi Språksenter

Tid: 23. - 25.juni kl. 11:00 – 15:00

Teáhter ja juoigan lea geasseskuvlafálaldat mánáide ja nuoraide geat beroštit ovdanbuktit lávddis. Dás oahpat bargat teakstaovdanbuktimiin, improviseremiin, jietnageavahemiin, lihkastagaiguin ja juoigamiin, ja maiddái Romssa sámi historjjáin. Teáhter ja juoigan lea maiddái ráhkkaneapmin oasálastit olgoteáhterčájálmasas mii galggašii čakčat čájehuvvot Sálašvákkis, ovttasráđiid Kultain. Oahpahus lea sámegillii, muhto teakstabarggut sáhttet leat sihke sámegillii ja dárogillii.

Bruk litt av sommerferien din til å lære samisk teater og joik på sommerskole ved Gáisi Språksenter! Her vil du lære tekstframføring, improvisering, stemmebruk, bevegelser og joik samtidig som du blir kjent med Tromsøs samiske historie. Gáisi språksenter samarbeider med Kulta og setter sammen opp en uteforestilling til høsten. Ved å delta på sommerskolekurset kan du være med på denne forestillingen. Undervisningen foregår på samisk, men kursmateriale og scenetekster kan være både på samisk og norsk.

Graffitiworkshop

Sted: Audiator scene, Utsikten
Tid: 28.06-02.07 kl. 11:00-16:00 (med mulighet for å holde på lenger om du vil)

Lær deg å spraye, male og bruke sjablonger for å lage din veggkunst!  

Teg/Tegson er en av de mest sentrale personene i gatekunstmiljøet i Norge.
Teg startet med graffiti på 2000-tallet. Av de mest kjente verkene han har vært med på det siste året er «In remembrance» som var en hyllest til Ari Behn i samarbeid med Bisho og Rochihiro fra Sevilla og «Now it’s her turn» som var TV-aksjonen til støtte for organisasjonen CARE sitt arbeid for å bedre forholdene for kvinner i fattige land.

Fri aktivitet i Lerøyhallen

Sted: Lerøyhallen
Tid: mandag, onsdag og fredag i uke 27,28,29 og 30 fra kl. 10:00-14:00

Lyst å finne på noe gøy sammen med andre unge mennesker? Bli med i Lerøyhallen! Her blir det lavterskel og fri aktivitet! I tillegg til mange ulike sportsaktiviteter kan vi tilby diverse spill, yoga, hipp hop.

På onsdager serveres det varm lunsj i hallen.

Skateskole

Sted: Elvebakken skatepark
Tid: Torsdag 1. juli kl. 14:00-16:00

Skateskolen er et samarbeid mellom Tromsø Midnightsun skate og Sommerskolen, med instruktører fra Tromsø Brettklubb. Lørdag 3. juli blir det «skatejam» i rampen på Nansenplass for dem som ønsker, slik at man kan delta i konkurranse og vise fram hva man har lært, bli med og ha det gøy!

Kodeworkshop for ungdom – mitt første dataspill

Sted: Vitensenteret, det nye koderommet
Tid: 28.–29. juni og 1.–2. juli fra kl 10:00-15:00 -du melder deg på den som passer best.

Nordnorsk vitensenter arrangerer todagers Workshop i spilldesign med MakeCode Arcade, for elever som skal begynne på 8. – 10. års trinn til høsten. I to intense og kreative dager skal vi designe og programmere eventyrspill med grafikk, animasjon og lyd. Denne aktiviteten passer for alle; gutter og jenter – uavhengig av tidligere erfaring med koding. Når workshopen er ferdig har deltakerne laget vært sitt dataspill. Dette legger vi inn på en enkelt spillkonsoll som alle får ta med seg hjem.

Ungdomskokk – vilt, godt og gøy

Sted: Holt Økopark, Sommerlyst skole, Hella og Restaurant Full Steam
Tid: 28 juni – 2. juli fra kl. 11:00-15:00

Har du lyst til å lage noe kult sammen med vennene dine? Bli med på fem spennende kokkedager med oss på Holt Økopark og Sommerlyst skole. Vi skal lære å lage supergod festmat med profesjonelle kokker, kose oss med hjemmelagd pizza bakt i ekte pizzaovn! Gjør deg klar for kokkekamp, finn fram kreativiteten og lag noe sprøtt og godt av mat som egentlig skulle ha vært kastet. Vi skal utforske hva som kan spises fra skogen i sjøen, og smake på tang. Det blir bålkos, slakkline og kokkelering inne og ute. Garantert gøy, sosialt og mye nytt og nyttig. Lær å bli din egen Ungdomskokk på 1-2-3: det er ikke vanskelig, bare: Vilt godt og gøy!

Ungdomskokker-Holt-økogård

Program:

Mandag:          Holt Økopark
Crazy pizzadag: lær å lage ekte italiensk steinovnspizza med ville vekster.

Tirsdag:           Sommerlyst skole
Kokkekamp med fokus på matsvinn–hvem lager den sprøeste og beste maten?

Onsdag:          Hella (skyss med felles buss fra sentrum)
Tang på menyen: lær hva du kan spise og hvordan du kan lage noe godt av det.

Torsdag:         Restaurant Full Steam / Sommerlyst skole
Vi forbereder festmåltid med proff kokk–og spiser en god lunsj sammen.

Fredag:            Holt Økopark
Avslutningsdag med festmåltid og hyggelige uteaktiviteter.

Båtførerprøven

Sted: Båten Hermes II
Tid: 5. og 6. juli kl. 10:00-16:00

Bli med på fisking, sjøvett og god stemning. Kurset passer for deg mellom 14-16 år. Båtførerbeviset blir utstedt ved 16 års alder. Har du lyst å utforske mer av verden fra sjøsiden?  Bli med på to dager med en miks av teori og praksis.

Dag 1: Gjennomgang av teori med dyktig instruktør.  God varm lunsj. Repetisjon. Test for «Båtførerprøven».

Dag 2: Fisketur med Hermes II

Vi kjører et raskt og artig sjøvettkurs; Vannviktig, i regi av redningsselskapet, før vi legger ut på sjøen. Fiskestenger og utstyr finnes om bord, og det blir god tid til å slappe av og kose seg på turen. Masse plass på dekk og lun og god salong under dekk. Du får servert knallgod fiskeburger og noe å drikke. Velkommen om bord!

E-sport uke

Sted: TUIL Arena
Tid: 12–16. juli kl. 10:00-14:00

Velkommen til e-sport-uke! Her skal vi innom ulike spill som FIFA, Fortnite, Warzone, Minecraft, Rocket Leauge ++ og hver dag avsluttes med en time på trampoline eller trampett i turnhallen i TUIL Arena. Du trenger ikke ha med eget utstyr, vi har det du trenger!

Jente med huskyvalp

Husky sommer camp

Sted: Tromsø villmarkssenter, Straumsvegen 603, 9109 Kvaløya
Tid: 19.-21. juli kl. 10:00-16:00

Disse tre dagene skal vi bli bedre kjent med Husky-hundene på Tromsø villmarkssenter.

Her får du en Husky-kompis i hundegården, før du lærer å sele på en hund og sette sammen et hundeteam. Du lærer mating, stell og rutiner og blir kjent med de andre deltakerne. I løpet av disse tre dagene får du også dra på tur i villmarka! Vi bygger bålplass og griller snack, og du får prøve å kjøre hundespannet selv–en opplevelse for livet!

Scenekamp

Sted: Kulta
Tid: 2.-5. august kl 11:00-14:30

Scenekamp er kunsten å lage kampscener for teater og film, med eller uten våpen. Bli med og lær både kampteknikk, koreografiarbeid og skuespillarbeid!

På dette kurset vil du lære grunnleggende teknikker for sverd og kniv kamp; slag. Du lærer også enkle fall og ruller. Scenekamp er fysisk trening så deltakerne må stille i treningstøy og innesko.
Kurset krever ingen forkunnskaper!

Skuespill foran kamera

Sted: Kulta
Tid: 2.-5. august kl. 11-14:30

Vil du bli filmskuespiller eller bare bli mer komfortabel framfor kamera for YouTube- og TikTok-videoer? Skuespill for kamera! Her lærer man blant annet om hvordan forholde seg til kamerautsnitt, å lage egne casting-videoer og teknikker for bedre skuespill/framføring.

Alle deltakere må ha med egen mobiltelefon.


Sommercamp på Brensholmen

Sted: Brensholmen
Tid: 4. august kl. 14:00 - 6. august kl 14:00

Her kan du være med på sommercamp på Brensholmen, og få masse fine øyeblikk i naturen! Det blir to overnattinger med bål og aktiviteter på kveldstid, og på dagen kan du være med på Stand Up Paddle, klatring eller fjelltur. Campledere er erfarne miljøterapeuter fra Hoft som sørger for at alle deltakere får fine opplevelser sammen. Mat er inkludert. Campen passer for alle, vi tilpasser ut fra fysisk form. Det er også mulig å få lånt utstyr som sovepose og telt hvis det er behov for det.

Musikkproduksjon

Musikkproduksjon

Sted: Audiator Scene, Utsikten
Tid: 9.–13. august kl 11- Cirka 16:00 (åpent for å jobbe lenger dersom du vil)

Har du lyst til å jobbe i musikkbransjen? Dette er en workshop der du kan jobbe med, og lære av musikkprodusenter, miksere og artister på et høyt internasjonalt nivå. Her får du prøve deg sammen med Poppa Lars, kjent fra Tungtvann. Lars har en massiv miksdiskografi med blant annet Karpe, jaa9 og onkelP, Lars Vaular,  StarGate og OnklP. I tillegg vil det dukke opp to større navn på produsentfronten (TBA). Dette er en fantastisk mulighet for deg som går med en drøm om å bli produsent, artist eller låtskriver!

Rap-verksted med MNVISK

Sted: Dansens Hus, Fredrik Langesgate 29
Tid: 14. august kl. 15:00-18:00

Her lærer du å skape din egen rap-tekst!
Verkstedet er lagt opp i 3 deler der vi først fokuserer på rim og ordlek, deretter tekstskriving, og til slutt framføring og recording. Her får du oppleve hele prosessen med å skape din egen musikk i et ordentlig rap-verksted sammen med August Mathisen og Jarl-Tore Helmobakk!

Løfteskole med Tromsø Atletklubb

Sted: Crossfit Nordaførr, Strandvegen 73
Tid: Søndag 8. august, vektløfting, 18:00-19:30
og 19:30-21:00. Søndag 15. august, styrkeløft, 18:00-19:30 og 19:30-21:00.

Er du interessert i styrkeløft eller olympisk vektløfting? Tromsø Atletklubb er en idrettsklubb for styrkeidrett, og våre utøvere konkurrerer i greinene styrkeløft og olympisk vektløfting. Nå inviterer vi til løfteskole, der våre trenere skal lære bort grunnleggende styrkeløft og olympisk vektløfting. Det kreves ingen ferdigheter fra før, og opplegget passer både for nybegynnere og de som har noe kunnskap fra før.

På løfteskolen i styrkeløft skal vi gå igjennom de tre konkurranseøvelsene knebøy, benkpress og markløft. På løfteskolen i olympisk vektløfting skal vi lære de to konkurransegreinene rykk og støt, kanskje bedre kjent som «clean and jerk» og «snatch».

Det vil være forskjellig opplegg for styrkeløft og olympisk vektløfting, så interesserte kan ha stor glede av å teste begge løfteskolene. Vi ses på trening!

Hva er samtidskunst?

Sted: Kurant visningsrom, Skippergata 20
Tid: 10.–12. august kl. 10:00-14:00

Hva er egentlig kunst? Er du en kunstner? Er vi alle kunstnere? I løpet av tre dager skal vi utforske og utfordre samtidskunsten, og på slutten av workshopen ønsker vi velkommen til vår egen kunstutstilling!
Deltakerne har ‘egen tid’ hvor de kan tenke på verk, snakke sammen, snakke med workshopholdere. Du bestemmer selv både tema og materiale for ditt verk. Underveis i kurset skal vi sammen ut i sentrum for å titte på utstilling (Tromsø Kunstforening eller Nordnorsk Kunstmuseum). Her vil vi ha fokus på hvordan man som betrakter kan navigere i utstillinger, hva man kan legge merke til, særlig fokus på den enkeltes opplevelse av verk og institusjon. Her har ingen rett eller feil når de uttaler seg om kunstverkene! Workshopholderne tilrettelegger for å åpen prat om det vi ser og opplever. Her blir du godt kjent med de andre deltakerne underveis i jobbingen med ditt eget verk, og vi avslutter med vernissage kl. 13:00 siste dagen!

Stomp

Sted: Tvibit
Tid: 10.–12. august kl 11:00-14:00

«To Stomp» kan oversettes til «å stampe»
Dette kan for eksempel være å stampe foten på gulvet, klappe hendene, eller slå hendene på bordet, eller på kroppen–ja, til og med å rope høyt!

Med litt planlagt stamping kan det lett oppstå rytmisk musikk og koreografi!
Vi avslutter kurset med en liten intern oppvisning på fredagen 12.aug, kl.. 13:00! 

Her kan du se videoeksempler fra profesjonelle stumper.

Dansedager

Sted: DanceLab, Dansens Hus, Fredrik Langesgate 29
Tid: 14. august - 16. august

Alle kurs er satt opp slik at er åpen for alle uansett tidligere erfaringer. Fokus ha det kult med instruktørene og lære kule rutiner og danse moves!

Dag 1 – 14.08.21 Hiphop Verksted Kl. 12:00-13:30 Breakdance Verksted Kl. 13:30-15:00.

Dag 2 – 15.08.21 Hiphop verksted Kl. 13:00-14:30, Breakdance Verksted kl. 13:30-15:00.

Dag 3 – 16.08.21 Hiphop verksted Kl. 16:00-17:30, Breakdance Verksted kl. 17:30-19:00.

Spørsmål til sommerskolen kan sendes på e-post.

Påmelding gjøres her – logg inn med bank-ID (påkrevd)

Vi tilbyr seks uker med aktiviteter for deg og dine venner i byen i sommer. Vi kommer til å arrangere turer i naturen, bading i fjæra og i Tromsøbad, grilling, bowling, paintball-turneringer og annet gøy–bli med!

Deltakelse er gratis, og du kan melde deg på en eller flere uker ved å sende sms til: 90 95 33 92. Skriv navn, alder, skole og klasse, eventuelle matallergi og hvilken uke du ønsker å melde deg på.

Påmeldingsfrist er senest søndag før den aktuelle uken.

Aktivitetene foregår tirsdag, onsdag og torsdag fra og med uke 27 til og med uke 32 på følgende steder:

Uke 27 og 28, Kvaløysletta

Uke 28 og 29, Tromsø sentrum, UMT

Uke 30 og 31, Kroken

Klokkeslett til oppmøte og avslutning kan variere i forhold til aktiviteten som skal foregå, men hovedsakelig blir det fra kl. 12 til kl. 17. Vi bruker ungdomsklubbene som base og nærområdet til ulike aktiviteter – og du er hjertelig velkommen.

Fant du det du lette etter?
Så dumt! Fortell oss gjerne hva du lette etter, så vi kan bli bedre.
Så bra! Fortell oss gjerne hva du lette etter, så vi kan bli enda bedre.