Sommerskole

Her finner du påmelding til sommerskolen

Sommerskolen er et gratis sommeraktivitetstilbud til alle barn og ungdommer fra 1. – 10. trinn i Tromsø.

Siste oppdatering 09. jul 2021

Publisert 10. mai 2021

For barn i barneskolealder blir det femdagers aktivitetsuke i ukene 25, 26, 31 og 32. For ungdommer blir det ulike kortere og lengre kurs gjennom hele sommeren, med egen påmelding i juni.

Et felles mål for alle aktiviteter er at deltakere skal ha det gøy, være sosial og kjenne på mestring. Vi skal ha aktiviteter innenfor idrett, musikk, dans, kunst, teater, friluftsliv, håndverk og vitenskapelige eksperimenter. Det blir også skating, sirkusskole, tur til Tromsøbadet, fotball og mye mer.

Vi bruker både klasserommet, skolegården, nærmiljø og by som læringsarena.

Spørsmål om sommerskolen kan rettes til sommerskolen@tromso.kommune.no

Her kan du lese mer om sommerskoletilbudet for ungdom.

Påmelding gjøres her – logg inn med bank-ID (påkrevd)

Oversikt sommerskoler

Alfheim aktivitetshus (uke 25 og 31. For barn med spesielle behov 1. - 10. trinn.)

Ersfjordbotn (Uke 25. Passer for 1.- 10. trinn) Få ledige plasser.

Hillesøyskolen (Uke 26. Passer for 1.- 10. trinn) 

Krokelvdalen, Krokenhallen (uke 32. Passer for 1.- 7. trinn)  Fulltegnet.

Kvalsundskolen (Uke 32. Passer for 1.-10. trinn) 

Lakselvbukt skole (Uke 31. Passer for 1.-10. trinn) 

Langnes (uke 26 og 32. Passer for 1. - 7. trinn)  Fulltegnet.

Lerøyhallen (uke 26 og 31 – i tillegg til tredagers uker i juli. Passer for 1.-10. trinn) Uke 26 fulltegnet, uke 31 få ledige plasser.

Sirkusskolen på Kulta (uke 25. Passer for 1. - 4. trinn) Fulltegnet

Sommerlyst (uke 25 og 31. Passer for 1.- 7. trinn)  Fulltegnet.

Storelva (uke 25 og 31. Passer for 1. - 7. trinn) Fulltegnet.

Tromstun (uke 26 og 32. Passer for 1. - 7. trinn). Fulltegnet.

Vitensenteret (Passer for 4. - 7 trinn) .Fulltegnet.

Organisering

Hver kursgruppe er satt sammen av elever enten på 1-4. trinn eller på 5–7. trinn. Det er to aktivitetsledere per gruppe, og hver gruppe består av cirka 15 elever som er fast gjennom hele uken.

Elevene melder seg på kurs ut fra det trinnet de har gått på før sommerferie. Vi har fokus på smittevern med tanke på gruppestørrelse, oppmøtested og målgruppe.

Alle våre aktivitetsledere får opplæring i gjeldende smittevernregler.

Alle dager på sommerskolen begynner klokken 10 og varer til klokken 14.

Dette er sommerskolene:

NB! Vi tar forbehold om at endringer i programmene kan forekomme. 

Sommerlyst (uke 25 og 31. Passer for 1. - 7. trinn)

Ønsker du en variert uke med masse gøy? Dette er uken for deg. Vi har tenkt å besøke Tromsøbadet med ulike aktiviteter som «bli trygg i vann» med svømmeinstruktører – og det blir også konkurranser og vannpolo for dem som ønsker det. Vi planlegger dagstur til Tromsø Sport og event senter (TSE). Her blir det bumperball, bordtennis, ha det gøy i hoppeslottet – eller kreative aktiviteter som tegning og maling. Bokbussen kommer på besøk med masse spennende bøker. Vi skal ha rebusløp og aktiviteter tilpasset alder. Du får mulighet til å danse hipp hop eller prøve ballet eller freestyle dancing med dyktige instruktører. Vi bruker nærmiljøet til lek, læring og konkurranser og uken avsluttes med sommerfest. 

Storelva (uke 25 og 31. Passer for 1. - 7. trinn)

Ønsker du en variert uke med masse gøy? Dette er uken for deg. Vi har tenkt å besøke Tromsøbadet med ulike aktiviteter som «bli trygg i vann» med svømmeinstruktører – og det blir også konkurranser og vannpolo for dem som ønsker det. Vi planlegger dagstur til Tromsø Sport og eventsenter (TSE). Her blir det bumperball, bordtennis, ha det gøy i hoppeslottet – eller kreative aktiviteter som tegning og maling. Vi skal ha rebusløp og aktiviteter tilpasset alder. Du får mulighet til å danse hipp hop eller prøve ballet eller freestyle dancing med dyktige instruktører. Vi bruker nærmiljøet til lek, læring og konkurranser og uken avsluttes med sommerfest.

Vitensenteret (uke 25, 26, 31, og 32. Passer for 4. - 7 trinn). Få ledig plasser.

Her skal vi gjøre mange gøyale eksperimenter! Vi bruker teknologi til å skape kule ting, enten det er med datamaskiner, roboter eller andre spennende verktøy. Vi drar på utflukt til nærområdet hvor vi kan forske, leke og bli godt kjent.

Sirkusskolen på Kulta (uke 25. Passer for 1. - 4. trinn). Fulltegnet

Har du lyst til å prøve deg som sirkusartist? Her får du lære teknikker innenfor teater og sirkus! Gjennom lek, moro og trening vil du utforske sirkusdisipliner som sjonglering, akrobatikk, stylter og mye mer! Samtidig vil vi også jobbe med teaterferdigheter og fantasien vår. I løpet av kurset vil deltakerne sammen med instruktørene sette sammen en forestilling som vises siste dag. Det er valgfritt om man ønsker å stå på scenen.

Ersfjordbotn (uke 25. Passer for 1.- 10. trinn)

Ønsker du en variert uke med masse gøy? Dette er uken for deg. Vi har tenkt å besøke Tromsøbadet med ulike aktiviteter som «bli trygg i vann» med svømmeinstruktører – og det blir også konkurranser og vannpolo for dem som ønsker det. Vi planlegger dagstur til Tromsø Sport og eventsenter (TSE). Her blir det bumperball, bordtennis, ha det gøy i hoppeslottet – eller kreative aktiviteter som tegning og maling. Bokbussen kommer på besøk med masse spennende bøker. Vi skal ha rebusløp og aktiviteter tilpasset alder. Vi bruker nærmiljøet til lek, læring og konkurranser og uken avsluttes med sommerfest.

Hillesøyskolen (uke 26. Passer for 1.- 10. trinn)

Ønsker du en variert uke med masse gøy? Dette er uken for deg. Vi har tenkt å besøke Tromsøbadet med ulike aktiviteter som «bli trygg i vann» med svømmeinstruktører – og det blir også konkurranser og vannpolo for dem som ønsker det. Vi planlegger dagstur til Tromsø Sport og eventsenter (TSE). Her blir det bumperball, bordtennis, ha det gøy i hoppeslottet – eller kreative aktiviteter som tegning og maling. Bokbussen kommer på besøk med masse spennende bøker. Vi skal ha rebusløp og aktiviteter tilpasset alder. Vi bruker nærmiljøet til lek, læring og konkurranser og uken avsluttes med sommerfest.

Lerøyhallen (uke 26 og 31 – i tillegg til tredagers uker i juli. Passer for 1.-10. trinn) 

Her skal vi ha lavterskel og fri aktivitet! Vi deler i grupper ut ifra alder slik at alle blir inkludert. Lerøyhallen er en fotballhall, så selvsagt blir det fotball- men her tenker vi også litt utenfor boksen. I tillegg til sportsaktiviteter kan vi tilby sjakk eller andre brettspill, yoga eller hipp hop. I uke 26 og 31 besøker vi også Tromsøbadet og TSE. På onsdager får vi varm lunsj i hallen.

Krokelvdalen, Krokenhallen (uke 32. Passer for 1.- 7. trinn) Fulltegnet

Bli med på sportsuke i Krokelvdalen! Her skal vi ha to dager med innebandy, to dager med fotball og en dag med tur og friluftsliv. Her er det duket for masse lek og moro med dyktige instruktører fra Krokelvdalen idrettslag! Vi har rom for alle, både nybegynnere og de som har mer erfaring. Vi møtes i Krokenhallen!

Langnes (uke 26 og 32. Passer for 1. - 7. trinn) 

Ønsker du en variert uke med masse gøy? Dette er uken for deg. Vi har tenkt å besøke Tromsøbadet med ulike aktiviteter som «bli trygg i vann» med svømmeinstruktører – og det blir også konkurranser og vannpolo for dem som ønsker det. Vi planlegger dagstur til Tromsø Sport og eventsenter (TSE). Her blir det bumperball, bordtennis, ha det gøy i hoppeslottet – eller kreative aktiviteter som tegning og maling. Denne uken får vi også besøk av Skateskole! Her kan du bli inspirert og få teste skateboarding hvis du har lyst! Bokbussen kommer på besøk med masse spennende bøker. Vi skal ha rebusløp og aktiviteter tilpasset alder. Du får mulighet til å danse hipp hop eller prøve ballet eller freestyle dancing med dyktige instruktører. Vi bruker nærmiljøet til lek, læring og konkurranser og uken avsluttes med sommerfest.

Tromstun (uke 26 og 32. Passer for 1. - 7. trinn)

Ønsker du en variert uke med masse gøy? Dette er uken for deg.  Vi har tenkt å besøke Tromsøbadet med ulike aktiviteter som «bli trygg i vann» med svømmeinstruktører – og det blir også konkurranser og vannpolo for dem som ønsker det. Vi planlegger dagstur til Tromsø Sport og eventsenter (TSE). Her blir det bumperball, bordtennis, ha det gøy i hoppeslottet – eller kreative aktiviteter som tegning og maling. Vi skal ha rebusløp og aktiviteter tilpasset alder. Du får mulighet til å danse hipp hop eller prøve ballet eller freestyle dancing med dyktige instruktører. Vi bruker nærmiljøet til lek, læring og konkurranser og uken avsluttes med besøk av Skateskole! Her kan du bli inspirert og få teste skateboarding hvis du har lyst.

Lakselvbukt skole (uke 31. Passer for 1.-10. trinn) 

Ønsker du en variert uke med masse gøy? Dette er uken for deg. Vi har tenkt å besøke Tromsøbadet med ulike aktiviteter som «bli trygg i vann» med svømmeinstruktører – og det blir også konkurranser og vannpolo for dem som ønsker det. Vi planlegger dagstur til Tromsø Sport og eventsenter (TSE). Her blir det bumperball, bordtennis, ha det gøy i hoppeslottet – eller kreative aktiviteter som tegning og maling. Bokbussen kommer på besøk med masse spennende bøker. Vi skal ha rebusløp og aktiviteter tilpasset alder. Vi bruker nærmiljøet til lek, læring og konkurranser og uken avsluttes med sommerfest.

Kvalsundskolen (uke 32. Passer for 1.-10. trinn)

Ønsker du en variert uke med masse gøy? Dette er uken for deg. Vi har tenkt å besøke Tromsøbadet med ulike aktiviteter som «bli trygg i vann» med svømmeinstruktører – og det blir også konkurranser og vannpolo for dem som ønsker det. Vi planlegger dagstur til Tromsø sport- og eventsenter (TSE). Her blir det bumperball, bordtennis, ha det gøy i hoppeslottet – eller kreative aktiviteter som tegning og maling. Bokbussen kommer på besøk med masse spennende bøker. Vi skal ha rebusløp og aktiviteter tilpasset alder. Vi bruker nærmiljøet til lek, læring og konkurranser og uken avsluttes med sommerfest.

Alfheim aktivitetshus  (uke 25 og 31. For barn med spesielle behov 1. - 10. trinn.)

Alfheim aktivitetshus tilbyr barn med spesielle behov to innholdsrike sommerskole-uker.

Vi inviterer til aktive, kreative og innholdsrike uker med musikk, drama, friluftsaktiviteter, sangleker, sport og spill, og turer i fjæra. Vi tilpasser aktivitetene etter barnas ferdigheter og behov. Påmelding og spørsmål direkte til Alfheim aktivitetshus, ikke bruk vanlig søknadsskjema her. Kontakt og påmelding: Lillian Sørem, tlf. 90 95 86 76 eller Sophie Coupe, tlf 47 15 00 63.

Spørsmål om sommerskolen kan rettes til: sommerskolen@tromso.kommune.no

Fant du det du lette etter?
Så dumt! Fortell oss gjerne hva du lette etter, så vi kan bli bedre.
Så bra! Fortell oss gjerne hva du lette etter, så vi kan bli enda bedre.