Vaksine illustrasjon

Nå kan du selv endre timen for andre vaksinedose

FHI har endret anbefalt intervall mellom vaksinedosene. Det betyr at du kan bli fullvaksinert raskere.

Siste oppdatering 19. okt 2021

Publisert 10. aug 2021

Folkehelseinstituttet anbefaler nå et kortere intervall enn 12 uker mellom første og andre dose av koronavaksinen. Vi har derfor åpnet for at vaksinemottakere i Tromsø kommune selv kan flytte timen de har fått for dose to. Intervallet mellom dosene vil nå bli minimum fire uker.

Logg inn på din profil Helseboka for å flytte timen: Helseboka (Bruk knappen "Flytte time")

Du kan også flytte timen ved å ringe koronatelefonen 46 90 78 99. NB. Her kan du oppleve at det er en del kø for å komme igjennom.

– Vi anbefaler de som har fått første vaksinedose i juni å gå inn og endre timen sin nå, så de kan få sin andredose så snart som mulig. De som nettopp har fått sin første vaksinedose kan gjerne vente litt med å endre timen sin. Det kan bli aktuelt med ytterligere framskynding, så da unngår vi at folk trenger å flytte timen sin en gang til, sier kommuneoverlege Inger Hilde Trandem.

Personer i risikogrupper eller som av andre årsaker allerede har fått et kortere doseintervall trenger ikke å endre timen sin.

Artikkelen er oppdatert 25. august 2021. Minimumsintervall mellom vaksinedosene er endret fra ni til fire uker.